Merkez Bankası Başkanı: TL'nin Değerini Korumak İçin Politika Adımları Atacağız

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türk lirasının değerinin korunması için gereken politika adımlarının atılacağını söyledi. Kavcıoğlu, "Bunun için önümüzdeki dönemde bankalarla iş birliği içinde çalışacağız" dedi.

22.06.2021-21:36 - (Son Güncelleme: 22.06.2021-22:55) Merkez Bankası Başkanı: TL'nin Değerini Korumak İçin Politika Adımları Atacağız

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Bankalar Birliği yetkilileri ile bir görüşme sağladı. Söz konusu görüşmede, ekonomi gündemi hakkındaki gelişmeler ele alındı.

Kavcıoğlu, Türk lirasının değerinin korunması için gerekli olan politika adımlarının atılacağı şeklinde konuştu. Bunun sağlanması için bankalarla iş birliği içinde çalışılacağını ifade etti.

Kavcıoğlu'nun gündeminde yeni SWAP anlaşmaları da vardı. Dört ülkenin merkez bankaları ile görüşmelerin devam ettiğini, ikisi ile önemli bir yere gelindiğini söyledi.

''TL'NİN İTİBARINI ARTIRMA KONUSUNDA BANKALARLA İSTİŞARE EDECEĞİZ'

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, ''TL’nin itibarını artırma konusunda bankalarla istişare ederek zorunlu karşılık düzenlemelerinde değişiklikler yapabiliriz'' dedi.

Rezervlerin güçlendirilmesi hedefine sıkı sıkıya bağlı olunduğunun altını çizdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal