Merkel: Türk Halkı Bilsin ki...

Almanya Başbakanı Merkel, düzenlediği basın toplantısında Sultanahmet saldırısı hakkında "Terörle mücadelede Türkiye'nin arkasındayız" dedi.

12.01.2016-20:25 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Merkel: Türk Halkı Bilsin ki...

Almanya Sanşölyesi Angela Merkel, bu sabah Sultanahmet Meydan'ında gerçekleşen canlı bomba saldırısına ilişkin açıklama yaptı. "Saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında Alman vatandaşları da var" diyen Merkel, şunları söyledi:

TERÖRLE MÜCADELEDE TÜRKİYE'NİN ARKASINDAYIZ

"Sultanahmet'teki terör saldırısında ölenler arasında Alman vatandaşları var. Türk halkıyla yan yanayız, terörle mücadele konusunda... Türk halkı arkalarında olduğumuzu bilsin. Başbakan Davutoğlu'ndan saldırı hakkında bilgi aldım. Türk yetkililer ile terörle mücadele konusunda biraraya gelerek görüşmek üzere sözleştik"

'TERÖRÜN HEDEFİ HEP ÖZGÜR YAŞAM'
 
Teröristleri tüm özgür insanların düşmanı olarak nitelendiren Angela Merkel, "Evet, onlar tüm insanlığın düşmanı. Suriye’de, Türkiye’de, Fransa’da ya da Almanya’da. Tam da bu özgürlüğü ve kararlılığımızı uluslararası ortaklarımızla birlikte bu teröristlere karşı ortaya koyacağız" dedi.
 
Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ise, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyor, bu zor anlarında güç temenni ediyorum. Kalbimiz yaralılarla birlikte. Kendilerine acil şifalar diliyor ve en kısa sürede sevdikleriyle biraraya gelmelerini umuyorum" ifadelerini kullandı.
 
Steinmeier: Uzun süreden beri terör biz Almanları bugün İstanbul’da olduğu gibi hedef almadı
 
"Uzun süreden beri terör biz Almanları bugün İstanbul’da olduğu gibi hedef almadı" diyen Steinmeier,"Terörün hiç kimseyi atlamayacağını biliyorduk. Hepimizi aynı derecede tehdit ediyor. Türkiye’de, Avrupa’da yada başka bir yerde. Terör ve şiddettin bizi korkutmasına izin vermeyeceğiz. Aksine, dünyadaki ortaklarımızla teröre karşı her düzlemde mücadele edeceğiz.  Failin ortaya konulmasını, saldırının arkasında yatan nedenleri araştırmak üzere Türk makamlarıyla beraber çalışıyoruz. Türkiye’deki ve özellikle İstanbuldaki vatandaşlarımızdan Dışişleri Bakanlığımız tarafından yapılan seyahat uyarılarını dikkate almalarını rica ediyorum" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal