Memur ve memur emeklilerinin dikkatine! 3600 ek gösterge tamamlandı!

Milyonlarca memuru ve yüzbinlerce memur emeklisini ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

30.05.2022-15:10 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-15:10)

Milyonlarca memuru ve yüzbinlerce memur emeklisini ilgilendiren düzenleme tamamlandı. Mali haklarını ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Sunulan düzenlemenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Dikkatler hükümet ile Memur-Sen arasında gerçekleşecek görüşmede

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında yürütülen hükümet temsilcileri ve Memur-Sen yetkilileri de katıldığı 16 Şubat tarihiyle 3600 Ek Gösterge Komisyonu gerçekleşmişti. 3600 Ek Gösterge Komisyonu ikinci toplantısı ise 16 Mart tarihinde basına kapalı bir şekilde düzenlenmişti. İkinci toplantıda Memur-Sen, tüm memurları kapsayacak şekilde ek göstergenin tekrardan düzenlenmesini talep etmişti. Talep edilen düzenlemede 2200-3600 ve 3600-4800 ek göstergeler arasında yeni kademeler getirmesi gerektiğini belirtmiş ve komisyona sunmuştu. Bakan Bilgin ek gösterge düzenlenme çalışmalarının sonucu için mayıs sonunu işaret etmişti. Bununla beraber dikkatler hükümet ile Memur-Sen arasında gerçekleşecek yeni görüşmeye çevrildi.

Dikkatler hükümet ile Memur-Sen arasında gerçekleşecek görüşmede

Bu hafta bir araya gelecekler

Taraflar arasında görüşmelerin sonuna yaklaşıldığı öğrenildi. Düzenlemenin tamamlanması ve açıklamaya sunulması için tarafların bu hafta bir araya gelecekleri kaydedildi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal