Memur Ve Emekliye Zam: Kritik 9 Madde Kabul Edildi!

Gelen son dakika haberine göre, Memur ve emekliye ek zam içeren kanun teklifinin 9 maddesi Meclis tarafından kabul edildi. İşte detaylar...

13.01.2022-13:19 - (Son Güncelleme: 13.01.2022-13:56) Memur Ve Emekliye Zam: Kritik 9 Madde Kabul Edildi!

Gelen son dakika haberine göre, Memur ve emekliye yapılacak olan ek zam teklifinin 9 maddesi Meclis tarafından onaylandı. Buna göre, Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki devlet katkısı oranı yüzde 30'a kadar yükselme kat edilecek ve katılımcılara kısmen de olsa ödeme imkanı verilecek. Türkiye Büyük Mille Meclisi Genel Kurulu'nda, Bireysel EmeklilikTasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin 1'inci bölümü meclis tarafından onaylandı. Bu bölümdeki kabul edilen 9 maddeye göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nezdindeki yabancı ülke merkez bankalarına ait para, alacak, mal, hak ve varlıklar haczedilemeyecek, üzerlerine ihtiyati tedbir veya ihtiyati haciz konulamayacak. Vergi kanunları uyarınca iadesi talep edilen vergilere ilişkin açılan davalarda, dava konusu tutarın yüzde 50'si oranında teminat alınmadan yürütmenin durdurulması kararı verilemeyecek. 


YÜZDE 50 KISMEN ÖDEME YAPILABİLECEK

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) belirli bir süre bulunan katılımcılara, kısmen ödeme alma imkanı sağlanacak. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından belirlenen hallerde ve koşullarda katılımcıya sistemden ayrılmadan, devlet katkısı hesabındaki tutarlar hariç hesabındaki birikim tutarının yüzde 50'sine kadar kısmen ödeme yapılabilecek. Bu durumda kısmen yapılan ödeme tutarının yüzde 25'ini aşmamak üzere devlet katkısı hesabındaki tutardan da ödeme gerçekleştirilebilecek. 

DEVLET KATKISI YÜZDE 30'A YÜKSELTİLECEK 

BES'te yüzde 25 olarak açıklanan devlet katkısı oranı yüzde 30'a yükseltebilinecek. Bu durumda, işveren tarafından ödenenler dışında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı katılımcılar ile Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun ilgili maddesi kapsamındaki katılımcılar adına bireysel emeklilik hesabına ödenen katkı paylarının yüzde 30'una karşılık gelen tutar, şirketler tarafından emeklilik gözetim merkezine iletilen bilgiler esas alınarak devlet katkısı olarak emeklilik gözetim merkezince hesaplanacak. Cumhurbaşkanı, yabancı para cinsinden yapılan katkı payı ödemeleri için bu oranı yüzde 10'a kadar indirmeye yetkisi bulunacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal