Mekke'ye İkinci Balistik Füze Saldırısı!

Yemen topraklarından Suudi Arabistan'ın Mekke bölgesine atılan balistik füze, hava savunma sistemleri tarafından imha edildi.

28.07.2017-09:19 - (Son Güncelleme: 28.07.2017-08:49)

Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon ekipleri komutanlığından yapılan açıklamada, "Hac mevsimini başarısızlığa ugratmak için Yemen'deki Husiler tarafından kutsal bölge Mekke'ye yönelik 'umutsuz' balistik füze saldırısı yapıldığı" açıklandı.

HAVADA İMHA EDİLDİ

Açıklamada, saldırının Taif çevresi bölgelerinde bulunan ve kutsal şehir Mekke'ye 69 kilometre uzaklıkta yer alan El-Vesile çevresinde Suudi Arabistan hava savunma sistemleri tarafından herhangi bir hasara sebep olmadan havada imha edildiği belirtildi.

Husilerin, Yemen topraklarına füze ve silah girişi yapmak için güçlü kontrol mekanizması olmayan Hudeyde Limanı'nı ve insani yardım taşıyan gemileri kullandığı kaydedilen açıklamada, BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed'e, limanların ve insani yardım gemilerinin bu amaçlarla kullanılmasına binaen Yemen yurtdaşlarının yaşamlarının tehlikeye atan Husilere gerekli müdahalenin gerçekleşmesi ve limanlara gelen gemilere yönelik güçlü kontrol mekanizması kurulması için çağrısı gerçekleştirildi.

Husilerin, Müslümanların kıblesi Kabe'nin bulunduğu kutsal Mekke şehrine 12 Eylül'de gönderdiği balistik füze, Kabe'ye 65 kilometre kala havada imha edilmişti.

Husiler her zaman yaptığı Mekke'ye saldırı planları şuana kadar başarılı olamadı.Suud yönetimi husilere gereken dersin verileceğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal