Mehmetçik Bir Rus Drone'u Düşürdü! Tel Rıfat'dan Sıcak Görüntüler

Suriye'nin kuzey bölgelerinde yuvalanan terör örgütü PKK/YPG'nin karargah noktası olan Tel Rıfat'ta sıcak gelişmeler yaşanıyor. Mehmetçik, Rusya'ya ait bir drone düşürdü.

13.10.2021-16:52 - (Son Güncelleme: 13.10.2021-17:35) Mehmetçik Bir Rus Drone'u Düşürdü! Tel Rıfat'dan Sıcak Görüntüler

Suriye'nin kuzey bölgesinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan, ‘Artık tahammülümüz kalmadı, en kısa sürede gereken adımları atacağız’ şeklindeki açıklamaların ardından operasyonlar artmıştı.

DRONE TARAFINDAN ANBEAN GÖRÜNTÜLENDİ

Bölgeden aktarılan bilgilere göre, Rusya'ya ait bir drone Tel Rıfat bölgesinde düşürüldü. A Haber Muhabiri Mehmet Geçgel’in paylaştığı habere göre, Rusların her gün drone ile YPG/PKK'yı izlediğini ve o dronelardan birinin Mehmetçik tarafından düşürüldü.

Düşen drone'a ait görüntüler de ortaya çıktı.

TERÖRİSTLER EVLERİN ETRAFINA MEVZİ KAZIYOR

Türkiye'nin kuzeyinde bulunan ve YPG/PKK'nın konuşlandığı Tel Rıfat'ta terör mevzileri kazılıyor. Tel Rıfat bölgesinde uçurulan drone tarafından elde edilen görüntülerde teröristlerin yaptığı hazırlıkları net bir şekilde görülebiliyor. Neredeyse civardaki tüm evlerin etrafına hendekler kazıldiği görüldü. YPG/PKK'lı teröristlerin, evlerin yanlarına mevziler oluşturarak nöbet tuttukları tespit edildi.

suriye drone

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG/PKK unsurlarına yönelik Suriye sınırları içinde gerçekleştirilebilecek harekat hakkında, ‘Rusya ve ABD bize verdikleri sözü tutmadı. Bizim de yapmamız gereken kendi göbeğimizi kendimiz kesmek. Cumhurbaşkanımız da söyledi, Gerekeni yapacağız.’ ifadelerini kulandı.

Çavuşoğlu'nun konuşmasında satır başları şu şekilde;

‘Suriye'de anayasa komisyonunun tekrara canlandırılması için yoğun çaba sarf ediyoruz. 6. tur görüşmeler Cenevre'de başlayacak. Son dönemde rejimin muhaliflere ve sivillere saldırısı oldu o zaman da söyledik, kalıcı barış için siyasi çözüm şart.’

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: RUSYA VE ABD SÖZLERİNİ TUTULMADI

ABD ve Rusya’nın 30km güvenli alan koridoru konusunda verdikleri sözleri tutmadığını belirten Çacuşoğlu, ‘PKK/YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde saldırılarını artırdığını görüyoruz. Bizim askerlerimize ve polisimize de saldırdılar 7 Ekim'de bir askerimiz 10 Ekim'de 2 polisimiz şehit oldu. PKK/YPG'nin Türkiye'ye roket atma menzili 30 km. Biz sınır ötesi harekatlarımızdan sonra ABD ve Rusya ile bir mütabakata varmıştık. Her iki ülke de teröristleri 30 km uzaklaştıracaktı. Bu sözler tutulmadı’ dedi.

ÇAVUŞOĞLU: BİZ NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Yaptığı konuşmada kararlılık mesajı veren Çavuşoğlu, ‘Son yapılan saldırılarda Rusya ve ABD'nin de sorumluluğu var çünkü sözlerinde durmadılar. Bizim burada yapmamız gereken şey yine kendi göbeğimizi kesmek. Bu bölgeden teröristlerin temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. ABD göstermelik kınama açıklaması yapıyor. Ama silahları sen veriyorsun. Burada samimiyetsizlik had safhada. Bizim operasyonlarımız Suriye'nin sınır bütünlüğü için de önemli. PKK/YPG'nin gündemi de Suriye'yi bölmek. Bu konuda kararlıyız elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal