Meclis'te Torba Kanun Teklifi İçin Mesai Yarın Başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 9 Mart Salı günü toplanacak. Torba kanun teklifi ile uluslararası anlaşmalar değerlendirilecek. Yapılan teklife göre yap-işlet-devret projelerine ek teminat sunulacak.

08.03.2021-11:32 - (Son Güncelleme: 08.03.2021-11:32) Meclis'te Torba Kanun Teklifi İçin Mesai Yarın Başlıyor

Toplantıda mobil telefon kapsama bölgesinin ve internet hizmeti altyapılarının iyileştirilmesinin teşvik edilmesi, kuzu ile oğlaklar ve gebe hayvanların kesime yönlendirilmesi uygulamasının sonlandırılması, nakil esnasında yakalanan küpesiz buzağı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'nda alan kılavuzlarının görev üstlenmeyi sürdürebilmeleri, TCDD ile TCDD Taşımacılık AŞ'nin bütçelerinin Hazine aracılığıyla desteklenmesinin sürdürülmesi ile alakalı düzenlemeleri de kapsayan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni değerlendirilecek.

YAP-İŞLET-DEVRET PROJELERİNE EK GÜVENCE

İhalesi 15 Mart 2020'den sonra gerçekleştirilmiş ancak yürütme sözleşmesi imzalanmamış yap-işlet-devret projelerinde özel bütçeli kuruluşun beraberin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da borç üstlenim anlaşmasında taraf olabilecek.

TCDD ile TCDD Taşımacılık AŞ bütçelerinin, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan destek alma süresi 2023 senesi sonuna kadar uzayacak.

İNTERNET ALTYAPILARI

Teklif ile, mobil telefon kapsama alanı ile internet hizmeti altyapılarının yaygın bir hale getirilmesi için destek olunacak.

GEBE HAYVANLAR

Nakil esnasında yakalanan küpesi olmayan buzağı, kuzu ile oğlaklar ve gebe hayvanların kesilmesi uygulaması bitirilecek ve bu hayvanlar karantinaya alınacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal