Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
MasterChef Uğur'suz' Geldi! Acun'a Darbe Üstüne Darbe
Tuğçe Arıbaş
MasterChef Uğur'suz' Geldi! Acun'a Darbe Üstüne Darbe
30.11.2020 Pazartesi 07:24

Acun Ilıcalı daha önce MasterChef programından attığı tweetler nedeniyle Uğur’un diskalifiye edildiğini açıklamıştı. Uğur’un gerçekten insanları çok rahatsız edecek, saygısızca ithamları kabul edilebilir gibi değildi. Fakat bu tweetler 2012 yılına yani tam 8 sene öncesine ait. 8 ay öncesi değil tamı tamına 8 yıl öncesine ait. 

Daha ergenlik döneminde yazdığı şeylerin hesabına çekildi Uğur. Hem de yemek yarışmasında. Yazdığı şeyler asla kabul edilebilir gibi değil. Hele alttan alınacak hiçbir yanı yok ama o şekilde gönderilmesi oldukça yanlıştı. Çok büyük bir ekip işi o yarışma. Yarışmacıları seçen, araştıran insanlar var. Türkiye’nin yarışma dendiğinde akla ilk gelen kanalındalar. Yarışmaya aldıkları insandan, yarışma başladıktan aylar sonra, sosyal medyada kullanıcıları sayesinde haberleri oluyor. 

Bu dikkatsizlik ilk sezonda yarışmacı Murat’ta da yaşanmıştı. Murat’ın kuşa işkence edişinin ardından daha önceki suçları ve hakkındaki şikayetler gün yüzüne çıkmıştı.

Madem aylarca yarıştı Uğur yine devam etmeliydi. Diğer yarışmacıların 8 yıl önce neler paylaştıklarını bilmiyoruz. Belki daha bile beterlerini yazan biri yarışırken Uğur’un hakkı yenmiş oldu. 

Karar gibi uygulama şeklide sosyal medyada oldukça tepkilere yol açtı. Acun ve MasterChef TT olurken, Tv8’e boykot çağrıları bile yapıldı.

Artık her şeyi uçlarda yaşar olduk. 8 yıl önceye kızıp, anında bir insanın emekleri hayalleri silinebiliyorken, anında o yayıncının diğer bütün başarılı işlerinin üstü çizilip yok sayılabiliyor. 

Uğur’un gidişi bu kadar tepki görünce bir nevi kanala Uğursuzluk getirmiş oldu. Programın izleyicileri iyi bilir. Elenen yarışmacı bir süre övüldükten sonra şefler sarılarak veda ederler. Uğur’un mahkemedeymişçesine karşılarına çekilip ağlatılması yetmiyormuşçasına bir de hiçbir şef Uğur’la vedalaşmadı. Halbiki Uğur yazdıkları için özür dileyerek o zamanlar yaşadığı ailevi pek çok problem nediyle saldırganlaştığını ağlayarak açıkladı.

Söz edilen tweetler ortaya çıkınca programın olumsuz yorumlarla karşılaşacağı düşünüldü bu yöntem izlendi belli ki fakat Türk halkı yine ezilenin, hakkı yenenin yanında yer aldı. Tam anlamıyla ters köşe bir durum meydana geldi. Ailem var diye ağlayan Uğur’a bugünkü paylaşımlar büyük bir moral olmuştur umarım. Bir futbolcuya 8 yıl önce bir maçta yaptığı hata neticesinde günümüzde kırmızı kart gösterilemiyorsa yemek yarışmasında da diskalifiye ile kapının yolu gösterilememeli. 

Ki konumuz örnek olmaksa Soner şef geçen hafta içkili paylaşımları nedeniyle eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Kendisi illa örnek alınacaksa çalışma saatlerinin, çalışkanlığının örnek alınması gerektiğini belirtmişti. 

MasterChef’in zirveye yerleşmesine kıskanmış olacak ki Survivor’da tekrardan gündeme bomba gibi düştü. Bomba gibi düşme sebebiyse gizli aşk olması oldu. Barış Survivor’da elenen Selcan’a (Selcan kız arkadaşı olmasına rağmen Nisa’dan hoşlanmış. Teklifte bulunmuştu. Ve o sırada Nisa’nın da kendisini bekleyen erkek arkadaşı vardı.) vedalaşırken Nisa olayında kendisini hiçbir zaman satmadığını söylemişti. 

Barış ve Nisa, öpüşürken videolarının ortaya çıkması nedeniyle aşklarını itiraf etmek zorunda kaldılar. Video ünlü YouTuber Enes Batur’un evinde gizlice çekilmiş. Videoyu kimin çektiğini henüz bilmesekte aynı yapım şirketi ve yapımcıyla çalışmalarına rağmen Enes Batur’la aralarının açık olduğu biliniyor. Ayrıca ortaya çıkan videonun arkasında duyulan ses 3 Temmuz 2020 tarihli Enes Batur’un AĞIZDAN KAN GELME ŞAKASI !! videosunun 9.30 dakikasından sonrasından montajlanmış.

Artık her gün yeni sözde fenomenlerin bir rezilliğini konuşur hale geldik. Kolay yoldan şöhrete kavuşan eskiden de çok insan vardı fakat en azından bir icraatları olurdu. Malesef artık öyle değil. Gittikçe dejenere olan, en özel anlarını bile etkileşim uğruna ortaya saçabilen yarardan çok zararı olan insanlar türedi. Hepsini de bu hale getiren bizleriz. Black Mirror dizisinin herhangi bir sezonunun herhangi bir bölümünün içindeymişiz gibi. Dizinin bölüm sonlarının ortak noktasını izleyenler bilir. Bu hayatın her anını paylaşma her türlü rezilliği ve saçmalığı sunarak para kazanmanın sonuda ne yazıkki farklı olmayacak…