Ev Yapımı Kolay Profiterol Tarifi

Profiterol tatlısı, oldukça fazla sevilen şekli küçük topları andıran içi doldurulmuş özel krema ve üstü eritilmiş çikolata kaplı olan bir tatlıdır. İşte püf noktaları ile profiterol tarifi...

16.07.2020-15:23 - (Son Güncelleme: 04.01.2022-09:01)

Profiterol tatlısı, oldukça fazla sevilen şekli küçük topları andıran içi doldurulmuş özel krema ve üstü eritilmiş çikolata kaplı olan bir tatlıdır. Profiterolün bir Fransız tatlısı olduğu söylenmektedir. Peki, Profiterol tarifi nedir? Profiterol nasıl yapılır?

PÜF NOKTALARIYLA PROFİTEROL NASIL YAPILIR?

Profiterol hamuru için gerekli olan malzemeler:

- 1 su bardağı un

- 1 su bardağı su

- 3 adet büyük yumurta

- Yarım paket margarin

Profiterol kreması için gerekli olan malzemeler:

- 3 yemek kaşığı un

- 500 ml. süt

- 1 paket vanilin

- 1 adet yumurta

- 1.5 çay bardağı toz şeker

Çikolata sosu için gerekli olan malzemeler:

- 200 gram krema

- 220 gram bitter çikolata


Profiterol kreması için; Sos tenceresine 1.5 çay bardağı toz şekeri 2.5 su bardağı sütü ekleyip sonrasında 1 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı unu ekleyip orta ateşte pişirin. Koyulaşan profiterol kremasına, 1 paket vanilin ekleyip tekrar karıştırın. Profiterol kremasını ocaktan alıp oda sıcaklığında soğutun ardından da krema soğuduğunda sıkma poşetine alıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.

Profiterol hamuru için; 125 gram margarin ve 1 su bardağı suyu tencerede kaynatıp üzerine 1 su bardağı un ekleyerek topaklanmaması için karıştırın. Hamur toparlandığında ocaktan alarak oda sıcaklığında yaklaşık 15 dakika dinlendirin. Hamura 3 adet yumurtayı tek tek ekleyip yedirin. Hamur yumurtalar ile bütünleştiğinde hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamurdan 1 tatlı kaşığı kadar alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek aralarında boşluk bırakın. Önceden ısıtılmış olan 180 dereceli fırında profiterol hamurunu 40 dakika kadar pişirin. Hamurlar piştiğinde ise 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirip profiterol hamurunun alt kısımlarında bıçak ile küçük delikler açın. Açtığınız bu delikten, hazırladığınız profiterol kremasını sıkıp içini doldurun.

ÇİKOLATA SOSU NASIL YAPILIR?

Profiterolün çikolata sosu için; Bitter çikolatayı kırıp küçük parçalara ayırın. Küçük sos tenceresinde krema ve bitter çikolata eriyene kadar karıştırmaya devam edin. İçini doldurmuş olduğunuz profiterolleri üst üste dizerek hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerinde eşit miktarda gezdirin. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal