Kadınbudu köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Osmanlı mutfağının sevilen lezzeti kadınbudu köfte tarifi

Ülkemizde sevilen ve oldukça sık tercih edilen kadınbudu köftesinin tarihi Osmanlı mutfağına kadar ulaşmaktadır. İçerisinde pirincin yer alması kadınbudu köfteyi diğerlerinden ayıran en önemli farktır. Püf noktaları ile bu lezzetli köftenin tarifini derledik. Şimdiden afiyet olsun!

05.03.2022-18:00 - (Son Güncelleme: 05.03.2022-18:05)

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan ülkemizin sevilen köfte çeşitlerinden biri olan kadınbudu köfte, sofraların sevilen bir lezzetidir. Kadınbudu köfteyi diğer köfte türlerinden ayıran en önemli özellik de içerisinde pirinç yer almasıdır. Kadınbudu köftesi tarifini sizin için derledik. 

Kadınbudu köfte nasıl yapılır? 

Kadınbudu köftesi için gerekli olan malzemeler:

- 500 gram orta yağlı kıyma

- 1 adet yumurta

- 1 adet kuru soğan

- 2 diş sarımsak

- Yarım su bardağı haşlanmış pirinç

- 1,5 çay kaşığı tuz

- 1,5 çay kaşığı karabiber

- 1,5 çay kaşığı kimyon

- Yarım su bardağı un

Kadınbudu köfteleri kızartmak için:

- 1 su bardağı ayçiçeği yağı

- 1 su bardağı galeta unu

- 2 adet çırpılmış yumurta

Kadınbudu köfte hazırlamak için; yarım su bardağı pirinci tuz ve su ile birlikte hafif yumuşayana dek kaynatın pirincin çok yumuşamamasına dikkat edin. Sonrasında bir tavada zeytinyağı ile soğanları yumuşayana kadar kavurmaya devam edin ardından da sarımsakları ekleyin. Soğanı ve sarımsağı kavurmaya devam edin. Kıymanın yarısını soğan ve sarımsakların içerisine alarak suyunu salıp, çekene kadar kavurun. Pişen kıymaları ocaktan alarak ve soğumaya bırakın.

Kadınbudu köfte tarifi

Geniş bir kasede çiğ kıymayı, unu, haşlanmış pirinci, pişip soğuyan soğanlı kıyma harcını, yumurtayı ve tüm baharatları bir araya getirerek yoğurun. Yoğurduğunuz harca streç film çekerek 30 dakika buzdolabında bekletin. Süre dolduktan sonra köfte harcına şekil verin şekillenen köfteleri önce galeta ununa, sonra yumurtaya batırarak kızgın yağda kızartın. Servis ederken püre ve sotelenmiş sebzeler ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Kadınbudu köftenin püf noktaları

- Kadınbudu köfte hazırlarken kullanacağınız kıymanın az yağlı olması önemlidir. Buna ek olarak kıymanın iki kez çekilmesi de işinizi kolaylaştıracaktır.

- Pirinçleri ortalama 15 dakika haşlamanız yeterlidir eğer çok fazla haşlarsanız kıvamı bozulur ve köftenin tadını değiştirebilir.

- Kıymaların üzerini unlamayı ihmal etmeyin çünkü unla harmanlanan köfteler daha çıtır ve lezzetli hale gelmektedir.

- Köfteleri pişireceğiniz yağın sıcak olması da, köftelerin daha kolay ve eşit miktarda pişmesine katkı sunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal