08.05.2020-10:35 (Son Güncelleme:19.04.2024-23:50)


1

Ülkemizde etkili olan coronavirüs salgını son günlerde düşüşe geçerken, hafta sonu alınan sokağa çıkma yasağı kararlı bu durumda etkili oldu. Verilerdeki düşüşle birlikte rehavete kapılan bazı vatandaşlar ise kendilerini meydanlara attı. Özellikle geçtiğimiz hafta alınan 3 gün sokağa çıkma yasağının ardından Taksim ve İstiklal Caddesi'nde oluşan yoğunluk herkesi tedirgin etti.



2

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vatandaşları uyarmış ve "İstiklal Caddesi, bugün iyi bir görüntü vermedi. Bu kadar insan girmesi için çok erken. Günlük hayattan her fotoğraf, Türkiye günlük coronavirüs tablosuna destek vermeli. Evde kalmaya çalışalım. Çıkarsak maske kullanalım, sosyal mesafe kuralına uyalım." ifadelerine yer vermişti.



3

Bu görüntülerin ardından buralardaki denetimler sıklaştırıldı. Polis ekipleri cadde boyunca sosyal mesafe uyarısında bulunurken, Beyoğlu Zabıta ekipleri de İstiklal Caddesi girişi ve Galatasaray Meydanı'nda stant kurarak, vatandaşlara maske dağıttı ve ateşlerini ölçtü.



4

Uyarılar kapsamında maske takmanın zorunlu olduğu sürekli olarak yinelenirken, 8 kişinin maskesiz olduğu tespit edildi. Bu insanlar hakkında cezai işlem uygulandı. Ceza yiyen bir vatandaş, "Sokakta maskesiz yürümek, bu yasaklara dahil değil." diyerek kendisini savunurken, polis ekipleri, "Sokaklarda değil, İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı'nda var." diyerek cevap verdi.



5

Bin lira ceza yiyen bir vatandaş ise "Ağabey siz iyi misiniz? Ben bir aydır çalışmıyorum, bin lira para alamadım. Maskemi alıp geleyim, Ben bin lira ödeyemem." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR