Maç Sona Erdi! Marsilya 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi E grubunda ikinci karşılaşmasını oynayan temsilcimiz Galatasaray, deplasmanda Fransız temsilcisi Marsilya'ya konuk oluyor.

24.09.2021-18:32 - (Son Güncelleme: 01.10.2021-00:17) Maç Sona Erdi! Marsilya 0-0 Galatasaray

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Marsilya : Pau Lopez, Lirola, Alvaro, Saliba, Peres, Guendouzi, Gueye, Cengiz, Harit, Dieng, Payet

Galatasray : Muslera, Boey, Marcao, Nelsson, Van Aanholt, Taylan, Berkan, Cicaldau, Morutan, Kerem, Halil.

İKİ TAKIM ARASINDA

Türk takımlarını ağırladığı beş Avrupa kupası maçının dördünü kazanan Marsilya (1M), Galatasaray'a ilk kez rakip olacak.

Avrupa kupalarında Fransız takımlarına konuk olduğu 10 maçın ikisini kazanan Galatasaray (1B 7M), son galibiyetini Eylül 2001'de Nantes karşısında aldı.

Marsilya, UEFA Avrupa Ligi'nde boy gösterdiği son sezon olan 2018/19'da sahasında oynadığı üç grup maçından da mağlup ayrıldı.

Deplasmanda çıktığı son 19 Avrupa kupası maçını (ön elemeler hariç) kazanamayan Galatasaray (4B 15M), son yedi karşılaşmada gol atamadı.

Avrupa kupalarında oynadığı son iç saha maçında Olympiakos'u 1-0 mağlup eden Marsilya, daha önceki altı karşılaşmayı da 2+ gol yiyerek kaybetmişti.

Bu sezon Avrupa Ligi'ndeki ilk grup maçında Lazio'yu 1-0 mağlup eden Galatasaray, Avrupa kupalarında sadece 2008/09 UEFA Kupası'ndaki grubuna ikide iki yaparak başlayabildi.

Avrupa kupalarındaki son maçında Lazio'yu 1-0 mağlup eden Galatasaray, üst üste 2+ galibiyeti en son Kasım-Aralık 2012 arasında aldı (ön elemeler hariç).

Avrupa Ligi'nin ilk maç haftasında en fazla isabetli pas yapan (737) ve rakip ceza sahasında topla buluşan (49) takım Marsilya'ydı.

Avrupa Ligi'nin ilk maç haftasında en fazla pas arası yapan oyuncu, Galatasaray stoperi Marcao'ydu (7).

Avrupa Ligi'nin ilk maç haftasında en fazla rakip ceza sahasında topla buluşan oyuncu olan Cengiz Ünder (12), takımının tek golünü atan isimdi (vs Lokomotiv Moskova). Cengiz, kariyerinde Galatasaray'a rakip olduğu üç resmi maçtan da galip ayrıldı (Başakşehir FK formasıyla).

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal