Marmara Üniversitesi'nde Sınav Sonuçları Hata Verdi

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde yaşanan teknik arızadan ötürü genel yetenek sınav sonuçlarında değişiklik söz konusu oldu.

23.09.2020-10:09 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-10:47) Marmara Üniversitesi'nde Sınav Sonuçları Hata Verdi

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden yapılan özel yetenek giriş sınavının ilk bölümünün sonuçları bir gün sonra değişti.

İlk gün açıklanan sınav sonuçlarında kazandıklarını öğrenen öğrenciler, ikinci günün sonuçlarında sınavı geçemediklerini öğrendi.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi özel yetenekle giriş sınavının 1’inci aşamasının sonuçları önceki hafta cumartesi akşamı sonuçlandı.

Marmara Üniversitesi olayın teknik bir sorundan kaynaklandığını duyurarak, özür diledi. Öğrenci ve veliler ise sosyal medyadan tepki gösterdi.

Mağdur olan öğrencilerden Güneş Şengün’ün babası Barış Şengün şu ifadeleri kullandı:

''Marmara Üniversitesi resim, moda tasarımı, seramik gibi bölümlere almak için iki aşamalı sınav sistemi uyguluyor.

İlk sınavın sonucuna göre öğrencinin hangi bölümlerde sözlü mülakata girebileceği belli oluyor.

Kızımın profile karşısında 100 puan yazıyordu ve başarılı oldu ibaresi vardı. Ben de anı olsun diye ekran görüntüsü almıştım.

Ertesi gün ‘ilan edilmedi’ ibaresini gördük. Teknik bir hata oldu diyorlar ancak inanmıyorum. Kızım günlerdir ağlıyor. Çocukların psikolojisiyle oynuyorlar. Rektörlüğe şikâyet dilekçesi verdim''

‘BU DURUM ÇOK ŞÜPHELİ’

Mağdur öğrencilerden olan İrem Özdemir’in babası Kadir Özdemir yaşadığı sorunu şu ifadelerle aktardı:

''Kızım açıklanan listeye göre mülakata girmeye hak kazanmıştı. Sonra listenin kaldırıldığını ve yeni bir listenin oluşturulduğunu görüyorlar.

İkinci listede kızımın resim bölümünün mülakatına girmeye hak kazanmadığını sadece geleneksel el sanatlarının mülakatına girebileceğini gördük. Sistemsel hata diyorlar ancak ben bu durumu çok şüpheli buluyorum''


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal