Marketlerin Çalışma Saatleri Değişti mi?

1 Mart'ta yapılan Kabine Toplantısı'nda normalleşme süreci ile ilgili yeni kararlar alındı. Bunun ardından vatandaşlar birçok konuda araştırıma yapmaya başladı. Bu konulardan biri de market ve bakkalların çalışma saatleri oldu. Peki marketlerin çalışma saatleri değişti mi? Bakkallar ne zaman açık?

02.03.2021-17:49 - (Son Güncelleme: 02.03.2021-17:49) Marketlerin Çalışma Saatleri Değişti mi?

Bilim Kurulu tarafından alınan normalleşme süreci ile ilgili öneriler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Kabine'ye sunuldu. 1 Mart 2021'de yapılan Kabine Toplantısı'nda ise bu öneriler masaya yatırıldı. Kabine'de yer alan bakanlar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından değerlendirildi.

Toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kademeli normalleşme süreci ile ilgili yeni kararları vatandaşlarla paylaştı. Bunun arından vatandaşlar, normalleşme sürecine ilişkin yeni kararları araştırmaya başladı.

Araştırılan konulardan biri de market ve bakkalların çalışma saatleri oldu. Peki market ve bakkalların çalışma saatleri değişti mi? Marketler kaçta açılacak? Bakkallar saat kaçta açılıyor?

MARKETLER SAAT KAÇTA AÇILIYOR?

Koronavirüsün yayılma hızını önlemek için alınan kararlar kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağı, alışveriş merkezlerinin kısıtlı vatandaş kabul etmesi ve çalışma saatlerindeki değişiklikler gibi birçok karar alındı.

Bu kararlardan biri de market ve bakkalların belli saatler arasında açık kalmasına yönelikti. Ancak 1 Mart'ta açıklanan normalleşme süreci kararları ile kısıtlamalarda değişiklikler olduğu belirtildi. Yapılan açıklamalarda düşük ve orta riskli illerde kısıtlamaların kalktığı paylaşıldı.

Riskli ve çok riskli olan illerde ise Pazar günü yasakların devam edeceği açıklandı. Market zincirleri hafta içi saat 10.00 - 20.00 arasında açık kalacak. Cumartesi günleri ise market ve bakkalların çalışma saatleri 20.00'a kadar uzatıldı. Bununla birlikte market ve bakkallar, Pazar günleri saat 10.00 - 17.00 arasında açık olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal