25.02.2021-18:06 (Son Güncelleme:25.02.2021-18:06)


1

SENE SONUNA KADAR SAYILARI 500'Ü BULACAK

SENE SONUNA KADAR SAYILARI 500'Ü BULACAK

2017'de bir şube ile başlayan şu an ise 170 adete ulaşan market sayısının sene sonuna kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da talimatı ile 1000'e çıkarılması hedefleniyor.



2

Hem üreticinin hem de tüketicin hakkını koruyarak ucuz, kaliteli ve doğal ürünleri hesaplı fiyatlara satışa sunan Tarım Kredi Kooperatifleri'nin Türkiye'de 26 şehirde şubesi bulunuyor.



3

Bu iller ise sırası ile şöyle: Afyon, Aydın, Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Bolu, Çanakkale, Çankırı, Düzce, Eskişehir, Giresun, İzmir, İstanbul, Karaman, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Ordu, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Yalova.



4

Sözleşmeli üretim modeli ile çiftçilerden doğrudan alınan ürünleri marketler kanalı ile halka sunan kurum piyasada bazı ürünlerin fiyatlarında ortaya çıkan aşırı artışa yönelik uygun fiyatlarla tüketiciye ulaşıyor.



5

Çiftçilerin el emeği doğal ve kaliteli ürünlerini uygun şartlarda tüketici ile buluşturarak hem tarımsal üretimin devamlılığı hem de halkın kaliteli ürünlere ulaşımını sağlayan Tarım Kredi Kooperatifleri, Kovıd-19 salgını sürecinde piyasanın aksine ürünlerinin fiyatlarında artış yapmayarak da tüketicinin takdirini toplamış durumda.



6

BAZI ÜRÜNLER YASAKLANACAK

BAZI ÜRÜNLER YASAKLANACAK

Diğer tarafta Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan zincir marketlerle alakalı iki taslak metin de görüşe açıldı.



7

27 meyvenin açıkta satışına yasak getiren, bozulabilen hızlı tüketim mallarına dair ödeme süresini 30 gün ile sınırlayan ve raflara coğrafi ürün zorunluluğu getiren düzenlemede gıda perakende sektöründe faaliyet gösteren zincir mağazalarda tütün mamülü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satışının yasaklanması öngörülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR