10.01.2022-19:04 (Son Güncelleme:19.02.2022-15:50)


1

TAKIMDA SEVİLEN İSİMLERDEN BİRİSİ OLDU!

TAKIMDA SEVİLEN İSİMLERDEN BİRİSİ OLDU!

Slovakyalı futbolcu Marek Hamsik, yaz transfer döneminde katıldığı takımda yaptığı başarılı işlerle gerek Trabzonsporlu taraftarlar gerek Trabzonspor takımı tarafından büyük sevgi kazandı. Futbolcu sergilediği performansla ile takımda büyük övgüler alırken, Slovakyalı futbolcu bu sezon Trabzonspor'un önemli bir farkla liderliğin zirvesinde bulunmasında önemli pay sahibi oldu.



2

FUTBOLCUNUN HAYATI

FUTBOLCUNUN HAYATI

Marek Hamsik, 27 Temmuz 1987 tarihinde o zamanki adı Çekoslavakya olan Banska şehrinde dünyaya geldi. Futbola ise ilk olarak Slovakya'nın Jupie takımında başladı. Ardından ise Bratislava takımının yolunu tuttu. Bratisla'dan sonra ise İtalya'nın Brescia takımına transfer oldu. İtalya'da Brescia takımında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Slovak futbolcu ardından İtalya'nın köklü takımlarından Napoli'ye transfer oldu. Napoli'nin uzun yıllar formasını terleten futbolcu burada sergilediği performansla büyük ses getirdi. Futbolcu oynadığı futbol ve değişik stili ile Napoli taraftarlarının ve Napoli takımının gönlünde taht kuran isimlerden birisi haline geldi.



3

NERELİDİR?

NERELİDİR?

Slovakyalı futbolcu Marek Hamsik, ülkesi Slovakya'nın milli takım kaptanıdır.



4

HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Marek Hamsik sırasıyla; Jupie, Bratislava, Brescia, Napoli, Yifang, IFK Göteborg ve son olarak Trabzonspor'un formasını terletmektedir. Ayrıca Slovakya Milli Takımı'nın kaptanıdır.



5

BAŞARILARI NEDİR?

BAŞARILARI NEDİR?

Slovak olan futbolcu 2 kez Napolli İle İtalya Kupası'nı ve 1 kez ise İtalyan Süper Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi. Ayrıca 8 kez Slovakya'da yılın futbolcusu olmayı başardı.



6

HANGİ MEVKİDE OYNUYOR?

HANGİ MEVKİDE OYNUYOR?

Slovak futbolcu Marek Hamsik, ana mevki olarak merkez orta saha olarak oynamasının yanı sıra on numara ve önlibero olarak görev almaktadır.



7

NAPOLİ'DE BÜYÜK SES GETİRDİ!

NAPOLİ'DE BÜYÜK SES GETİRDİ!

Napoli'nin uzun yıllar formasını terleten futbolcu burada sergilediği performansla büyük ses getirdi. Futbolcu oynadığı futbol ve değişik stili ile Napoli taraftarlarının ve Napoli takımının gönlünde taht kuran isimlerden birisi haline geldi.



8

EŞİ KİMDİR?

EŞİ KİMDİR?

Marek Hamsik'in eşi, Martina Franova'dır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR