Manisa'da Çiftçi Lahit Mezar Buldu

Manisa'da çiftçi tarlayı sürerken bir mezar buldu ve yetkililere haber verdi. Bu alanda araştırma yapan ekip; kemikler, kaplar ve sarı amorf tarzı nesneler buldu.

08.04.2021-14:14 - (Son Güncelleme: 08.04.2021-14:59) Manisa'da Çiftçi Lahit Mezar Buldu

Manisa'ya bağlı Gölmarmara ilçesi Taşkuyucak Mahallesi Akçaova mevkisinde 6 Nisan tarihinde saat 17.00 sıralarında DSİ arazisini traktörüyle süren E.G., traktöründe kullandığı patlatma aletine kaya parçasının takılması üzerine mezar olabileceğini düşünerek jandarma komutanlığına haber verdi.

MANİSA MÜZE MÜDÜRLÜĞÜ'NE HABER VERİLDİ 

Jandarma olay yerine iki personel görevlendiren ve emniyet tedbirlerini alan jandarma, durumu da Manisa Müze Müdürlüğü’ne haber verdi.

KAZIDA ÇIKANLAR 

Manisa Müze Müdürlüğü ekipleri tarafınca gerçekleştirilen kazı işleminde Helenistik döneme ait olduğu değerlendirilen 1 adet iskelet, 2 adet topraktan yapılmış kap ve 4 adet parça halinde sarı renkli amorf nitelikli obje ele geçirildi. 

MÜZE MÜDÜRLÜĞÜ MUHAFAZA ALTINA ALDI 

Toprak kaplar ve sarı renkli metal objeler müze müdürlüğü ekipleri tarafından muhafaza altına alınırken, iskelet sistemi kazının sonlanmasının ardından mezara geri bırakıldı. Gerekli kontroller yapılıp, kazı işlemi sonlandırılarak alan eski haline getirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal