Malatya'da 'Sınır Tartışması'na Valilik Uyarısı!

Malatya Valiliği, Yeşilyurt ilçesindeki Kozluk Mahallesi ile Adıyaman'ın Çelikhan ilçesindeki Çampınar köyü sakinleri arasında yayla kullanımı anlaşmazlığı ile ilgili açıklama yaptı.

29.10.2019-16:39 - (Son Güncelleme: 29.10.2019-16:25)

Malatya Valiliği, Yeşilyurt ilçesindeki Kozluk Mahallesi ile Adıyaman'ın Çelikhan ilçesindeki Çampınar köyü sakinleri arasında yayla kullanımı anlaşmazlığı ile ilgili açıklama yaptı.

Valilikten aktarılan yazılı açıklamada, bazı internet haber siteleri ile ulusal ve yerel medyada "Akıl almaz olay", "Adıyamanlılarla Malatyalılar birbirine girdi" ve "Sınırdaki yayla iki ili karşı karşıya getirdi" başlığıyla yayımlanan haberler nedeniyle açıklama ihtiyacı hissedildiği belirtildi.

Yeşilyurt ilçesindeki Kozluk Mahallesi'nde 18 Ekim'de Yeşilyurt Belediyesi ekiplerinin yol açma çalışmaları esnasında mahalle sakinleri ile Adıyaman'ın Çelikhan ilçesindeki Çampınar köyü sakinleri arasında yayla kullanımı anlaşmazlığı yüzünden tartışma çıktığı bildirilen açıklamada, 5 kişinin darp nedeniyle hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandığı, 6 zanlının yakalandığı bilgisi yer aldı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma çerçevesinde, yakalanan zanlıların serbest bırakıldığı, soruşturmanın devam ettiği bilgisini aktarıldı ve şöyle devam edildi:

VALİLİK KARARI

"İl ve ilçe jandarma ekiplerince olay yeri ve çevresinde gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup halen bu tedbirler hassasiyetle devam ettirilmektedir. Yeşilyurt Belediyesi tarafından yol çalışması yapılan yerin, valiliğimizce teknik elemanlara yaptırılan ölçüm ve incelemeler neticesinde Malatya ili Yeşilyurt ilçesine bağlı Kozluk Mahallesi ile Adıyaman ili Çelikhan ilçesi Çampınar köyü arasındaki sınıra esas olan 06.01.1939 tarihli Kozluk Mahallesi (Köyü) Hudutnamesi ile 1/25.000 ölçekli memleket haritalarında belirtildiği şekilde Yeşilyurt ilçesi Kozluk Mahallesi sınırları dahilinde olduğu, dolayısıyla iki il arasında sınır anlaşmazlığı oluşturacak mahiyette olmadığı anlaşılmıştır.

18 Ekim 2019 tarihinde Kozluk Mahallesi sakinleri ile Çampınar köyü sakinleri arasında meydana gelen ve sonrasında bazı şahıslar tarafından tırmandırılmak istenen gerginliğin, ülkemizin her zamandan fazla ihtiyaç duyduğu huzur ve kardeşlik ortamına zarar verdiği açıktır. Bu nedenle söz konusu olayı bahane ederek vatandaşlarımız arasında husumeti besleyen davranış ve açıklamalarda bulunanlar hakkında gerekli takibat yapılacaktır.

Olayın sukünet bulması için tartışmanın her iki tarafı ile görüşmeler devam etmekte olup, konunun bölgede yaşayan vatandaşlarımız arasında gerginliğe neden olacak şekilde kamuoyuna yansıtılmasından uzak durulması gerekmektedir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal