Malatya'da Depremin Kalıntıları Temizleniyor

Elazığ depreminin ikinci yıldönümünde Malatya’da depremin izlerinin silinmesi için çalışmalara başlandı. Toplamda 3 bin 434 adet konut yapıldı. İşte detaylar...

24.01.2022-14:43 - (Son Güncelleme: 24.01.2022-14:58)

Elazığ depreminin ikinci yıldönümünde Malatya'da depremin izlerinin silinmesi için çalışmalar yapılıyor. Şu ana kadar 3,5 milyar değerinde yatırım yapılırken 3 bin 434 konut hak sahibine teslim edildi.

24 Ocak 2020'de Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 41 kişinin hayatını kaybettiği, 45 kişinin enkaz altından kurtarıldığı 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya'da yaraların sarılması ve depremde mağdur olan vatandaşların acılarının silinmesi için çalışmalar son sürat devam ediyor.

TOPLAMDA 3 BİN 434 ADET BİNA YAPILDI

3 No'lu TOKİ Uygulama Şube Müdür Ethem Demiray yaptığı açıklamada, 'Malatya'da toplam yatırım değeri 3,5 milyar lira olan ve bunlardan 4 bin 626 tanesi afet konutu, 2 bin 286'sı kentsel dönüşüm konutu 79'u sosyal konut olmak üzere 6 bin 991 adet konut üretimi gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar bunlardan toplamda 3 bin 434 adetini hak sahiplerine teslim etmeyi başardık' ifadelerini kullandı.

Malatya'da şu ana kadar toplamda bin 214 adet köy evi yapıldı ve bunlardan 690 tanesi teslim edildi. Toplamda 9 okul yapımı devam ederken bu 9 okulda toplam 196 derslik bulunuyor. Planlanan 6 camiden ise 3'ü bitirilmiş durumda. Ayrıca Malatya'da 1 Millet Bahçesi de tamamlanarak hizmete girdi.


YENİ EVLERİN KAVUŞAN DEPREM MADURLARININ YÜZLERİ GÜLÜYOR

Kura sonucunda kendisine ev çıktığını ve eve bakmak için geldiğini söyleyen deprem mağdurlarından Cemil Döndü, “Her şey çok güzel oldu. İnşallah vatandaşlarımız da memnun olur. Evleri görüyorsunuz zaten, 5 yıldızlı otel gibi. Memnun olduk. Allah devletimizin eksikliğini vermesin” dedi.

Deprem mağduru Mustafa Özdemir ise, 'Bu mahallenin çocuğuyum. Burada doğdum büyüdüm. Kentsel dönüşümden dolayı hak sahibi oldum burada. Gerçekten evleri çok güzel yaptılar. İşçilik olsun, sağlamlık olsun evlerimiz çok güzel. Önceden gerçekten mahallemizde harabe evler vardı. Şu an çok güzel evler yapıldı. Yaşanabilir bir park olsun, basketbol sahaları, spor tesisleri olsun her türlü tesisler yapılıyor. Allah razı olsun devletimizden' açıklamalarında bulundu.


ALLAH DEVLETİMİZDEN RAZI OLSUN

Battalgazi Mahallesi sakinlerinden Mehmet Çilenti, 'Şu anda millet sıcacık yuvasında oturuyor. İbadethanemiz yakınımızda. İş merkezimiz de yapıldı.' dedi. Sonrasında, 'İnsan sıcacık evinden çıkıp alışverişini yapıp evine rahatlıkla girebiliyor. Şimdi Allah devletimizden razı olsun. Sağına soluna neresine bakarsan bak her yerde devletin yaptığı bir eser var. TOKİ evlerimiz var, camimiz var. İnsanın elinde bir şey olmazsa bir şey anlatamaz. Çevremizde baktığımızda hangisini anlatacağımızı şaşırıyoruz. Her şey var' açıklamalarında bulundu.

DEPREMİ BİZZAT YAŞAYAN MÜHENDİS KONUT YAPIMINDA YER ALDI

Elazığ deprem konutlarında görev alan genç mühendislerden Ömer Fevzi Sanac, 'Deprem günü anneannemlere gitmiştik. İki tane hasta engelli teyzem var. Deprem anında onların yanında bu süreci geçirmek çok daha zordu benim için. Çünkü çaresizliği had safhada hissettik. Onları bir taraftan kucaklayıp o hengameden kurtarma, can havliyle dışarı kendini atma. Allah bir daha kimseye yaşatmasın. Nasip oldu depremden sonra da evlerde vatandaşlarımızın evlerinde yapım sürecinde, daire teslim aşamasında bulunma fırsatı bulduk. Depremi yaşayan biri olarak yapım sürecinde burada bulunmak hem gurur verici hem daha fazla vicdani sorumluluk yüklüyor' ifadelerinde bulundu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal