Malatya’da Acı Olay! Elektrik Kesilince Binlerce Tavuk Telef Oldu

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde gerçekleşen ani elektrik kesintileri havasız kalan 35 bin tavuk bunaltıcı havanın etki etmesiyle telef oldu.

27.07.2021-13:56 - (Son Güncelleme: 27.07.2021-13:56) Malatya’da Acı Olay! Elektrik Kesilince Binlerce Tavuk Telef Oldu

Malatya’da talihsiz bir olay meydana geldi. Edinilen bilgiler doğrultusunda, Akçadağ ilçesi Şeyhler Mahallesi'nde Nebi Çal'a ait tavuk çiftliğinde meydana gelen ani elektrik kesintileri sonrası jeneratör arızası oluştu. 

500 BİN TL’LİK ZARARA UĞRADI 

Bununla beraber hava sıcaklığının 40 dereceyi gösterdiği Malatya'da, Çal'a ait çiftlikte elektrik kesintisinden dolayı havalandırma sistemi çalışmadı. Hava almakta güçlük çeken 42 bin tavuktan, tahmini 35 bini sıcak havanın etkisi ile telef oldu. Sahibi olan Çal, telef olan binlerce tavuğu hastalığa neden olmaması adına çiftlik çevresinde açtığı kuyulara gömdü. Talihsiz adam Çal, 500 bin TL'lik zarara uğrayarak elektrik dağıtım şirketi Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş'yi (Fırat EDAŞ) suçlayan işletme sahibi zararının karşılanmasını talep ediyor. 

‘42 BİN HAYVANIM VARDI, TELEF OLAN HAYVANIM 35 BİN’ 

İşletme sahibi Nebi Çal, meydana gelen elektrik kesintilerinin ardından havalandırma sisteminin çalışmaması sebebiyle 35 bin tavuğun telef olduğunu belirterek, ‘Ben Şeyhler Mahallesinde tavukçuluk yapmaktayım ve mağduriyet yaşamaktayım. Bu elektrik kesintileri yüzünden 35 bin hayvanım telef oldu. Bu elektrik kesintisi yüzünden telef olan hayvanlarım ve biz çok zarara uğramış olduk. 500 bin TL zarardayız. Bu zararımızın karşılanmasını ve elektrik kesintilerimizin giderilmesini istiyoruz. Zararımızın karşılanmasın istiyoruz. Kesin olarak 500 bin TL zararımız var. 42 bin hayvanım vardı, telef olan hayvanım 35 bin. Kesimine 1 hafta vardı. Arife günü olduğu için yetkililer ve hiç kimse ilgilenmedi. Elektrik kesintisinden dolayı Fırat EDAŞ'ı aradık. Gereken yetkililer gelmediği, elektrik zamanında olmadığından ve gidip gelen elektrikten dolayı jeneratörüm yandı. Jeneratör yandığı için içeriye elektrik geçmedi. İçeriye elektrik geçmediği için hayvanların hepsi sıcak havada telef oldu. Havalandırma çalışmadı. Gerekli önlemleri aldık ama havalandırma çalışmadığı için bütün hayvanlarımız telef oldu. Fırat EDAŞ'a ulaşıyoruz, bize yetkililer gelecek, halledecek dediler. Hiç kimsede gelip bir şey halletmedi’ ifadelerini kullandı. 

‘GEREKLİ KİŞİLERİN ZARARIMIZI KARŞILAMASINI İSTİYORUZ’ 

Toplamda uğradığı zararın karşılanması için gerekli bütün mercilere müracaatta bulunacaklarını dile getiren işletme sahibi Çal, sıcak havanın çok fazla etki ettiğine de değinerek ‘Bizim tek amacımız para kazanmak, evimize 1 ekmek götürmek. Onu da yapamadığımız için ne yapacağımızı da bilmiyoruz. Gereken yerlere müracaat edeceğiz. Gerekli kişilerin zararımızı karşılamasını istiyoruz. Sıcak havanın büyük etkisi oldu. Sıcak hava bu kadar olmasaydı, hayvanlar bu kadar telef olmazdı. Havalandırma çalışmadı, elektrik zamanında gelmedi. Elektrik zamanında gelseydi böyle bir durum yaşanmayacaktı’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal