Makyaj Bazı Ne İşe Yarar?

Makyajımız ne yazık ki ilk yaptığımız hali gibi durmaz. Bu yüzden makyajınızın akşama kadar dayanmasını ve pürüzsüz durmasını istiyorsanız, makyaj bazı kullanmalısınız. Özellikle önemli günlerde makyaj bazı sizin kurtarıcınız olacaktır.Peki, makyaj bazı ne işe yarar detaylar haberimizde...

06.08.2018-17:10 - (Son Güncelleme: 06.08.2018-17:05) Makyaj Bazı Ne İşe Yarar?

Makyajımız ne yazık ki ilk yaptığımız hali gibi durmaz. Bu yüzden makyajınızın akşama kadar dayanmasını ve pürüzsüz durmasını istiyorsanız, makyaj bazı kullanmalısınız. Özellikle önemli günlerde makyaj bazı sizin kurtarıcınız olacaktır.Peki, makyaj bazı ne işe yarar detaylar haberimizde...

MAKYAJ BAZI NE İŞE YARAR?

Cilt makyajını yapmadan önce makyaj bazı kullanırsanız, cildin pürüzsüzleşmesini ve aynı zamanda fondötenin işlevselliğinin artmasını sağlamış olursunuz. Ciltteki kusurların daha fazla gizlenmesine yardımcı olur. Kısacası makyaj ürünlerinin kalıcılığını arttırır, makyajınızı tazelemenize gerek kalmaz. Fazla geniş gözeneklere sahipseniz, gözeneklerinizi yok etmenize olanak sağlar.

MAKYAJ BAZI NASIL KULLANILIR?

FONDÖTEN BAZI

Bir çok makyaj bazı vardır. Fondöten için baz (primer), ten makyajı yapılmadan önce temiz cilde sürülür ve biraz emilmesi için bekletilir. Burada önemli olan cilt tipinize uygun bir baz tercih etmeniz. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz, matlaştırıcı bir baz kullanmanız sizin için daha doğru olacaktır. Kuru bir cildiniz varsa, nemlendirici özelliği daha fazla olan bir makyaj bazı tercih etmelisiniz. Makyaj bazını parmak uçlarınızla uygulamak en doğru sonucu verecektir. Aynı zamanda bir makyaj süngeriyle de uygulayabilirsiniz. Önemli olan gözeneklerinizin fazla olduğu yerlere tampon hareketlerle uygulamanız. Bazı makyaj bazlarının içinde silikon olduğu için gözenekleri kapatma konusunda tam bir profesyoneldir. Bu yüzden bu tip bir sorununuz varsa mutlaka ihtiyacınıza göre bir makyaj bazı edinin. 

FAR BAZI

Farın kalıcılığını sağlamak ve göz kapağının yağlanmasını önlemek için mutlaka gece gündüz farketmez bir faz bazı kullanmalısınız. Göz kapağına sürdükten sonra 5 dakika kadar yerleşmesini bekleyin. Daha sonra farınızı sürün. Bu şekilde gün içinde asla çizgilenme yapmadan farınız yerinden oynamayacak ve göz kapağınız yağlanmayacaktır. Aynı zamanda farın bulaşmasını da önlemiş olacaksınız.

MASKARA BAZI

Rimel bazı eskiye oranla şimdilerde daha çok kullanılmaya başlandı. Rimel sürmeden önce kirpiklerinize bu bazı sürerseniz, rimelin etkisini arttırmış olup, kirpiklere dolgunluk ve uzunluk sağlamış olursunuz. Beyaz renkte olur fakat rimel sürdüğünüzde asla belli olmaz. Bazı sürdükten hemen sonra rimeli sürmeniz çok önemli. Eğer beklerseniz tam tersi bir etkiyle karşılaşabilirsiniz.

DUDAK BAZI

Dudağın kurumasını ve pütürlü görünümü yok etmek için kullanılır. Aynı zamanda rujun dudakta uzun süre kalmasını sağlar. Sık sık kullanılmasa da, mutlaka denenmesi gereken bir üründür.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal