Mahkeme Kararını Verdi! Sözcü'nün Gazetecileri İşten Çıkarması Cezasız Kalmadı!

Sözcü'nün gazetecileri sendikalı oldukları için işten çıkartmasına mahkeme engeli. Mahkeme Sözcü Gazetesi'ni suçlu buldu.

27.02.2021-16:00 - (Son Güncelleme: 27.02.2021-16:00) Mahkeme Kararını Verdi! Sözcü'nün Gazetecileri İşten Çıkarması Cezasız Kalmadı!

Türkiye Gazeteciler Sendikası, 2018 yılında Sözcü Gazetesi'nde sendikal örgütlenme çalışmaları yürüttü. Bunun sonucunda sendikal örgütlenmeye katılan 3 gazetecinin Sözcü Gazetesi tarafından işten çıkarıldığı öğrenildi. Mahkeme, Sözcü Gazetesi'nin sendikal örgütlenmeyi engellemek için gazetecileri işten çıkardığını onayladı.

Bakırköy 26. İş Mahkemesi, Merih Bayraktar, Mecit Demir ve Necdet Erence’nin TGS’ye üye oldukları sebep gösterilerek işten atıldıklarına karar vererek, Mahkeme işe iadelerine, işsiz kaldıkları süre için 4 maaş ve 12 brüt maaş tutarında sendikal tazminat ödenmesine karar verdi.

TGS, 2019 senesinin ilk günlerinde Sözcü yönetiminin sendikal örgütlenmeyi engellemek için 3 üyesinin işten atıldığını, onlarca üyesinin de zorla istifa ettirildiğini duyurmuştu.

TGS, o dönem yaptığı açıklamada;

''Sözcü Gazetesi yöneticileri, lafa gelince ülkede hukuku, demokrasiyi, özgürlükleri savunuyor. Birçok yazarı, çalışanı, hatta sahibi hukuksuz bir şekilde yargılanan ve bu nedenle sendikamızdan her dönemde dayanışma gören Sözcü yönetimi kendi çalışanlarının anayasal hakkını yok sayıyor. Anayasayı çiğneyen, çalışanlara sendikadan istifa etme baskısı yapan bu yöneticiler bir an önce mevcut tutumlarından vazgeçmelidir. Medya yöneticilerine çalışanın hakkına saygı duymayı öğreteceğiz'' demişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal