15.03.2022-16:43 (Son Güncelleme:19.08.2023-12:51)


1

İzmir'de yaşayan çift, evlilikte cinsel ilişkinin yaşanmadığını ve bunun ile birlikte yaşadıkları evlilikte sorun olduğu gerekçesi ile karşılıklı boşanma davası açtı.



2

Erkek ve kadın cinsel ilişkinin yaşanmama nedeniyle ilgili birbirini suçladı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi tarafların boşanmasına karar verdi.



3

Mahkeme aynı zamanda ziynet alacağının da tahsil edilmesine karar verdi. Yargıtay erkeğin, kadının kabul edilen ziynet alacağı ile ziynet alacağı davası vekâlet ücretine yönelik temyiz dilekçesini reddetti. Cinsel ilişki iddialarıyla ilgili 2. Hukuk Dairesi üyelerinden birisi, dava dosyasında boşanma nedenine temel gösterilerek karşı oy kullandı.



4

Öğrenilen bilgilere göre Yargıtay 2. Hukuk Dairesi üyesi, deliller ve cinsel ilişkinin gerçekleştirilememesinde, tarafların fiziksel ve ruhsal bir engeli bulunmadı. Oluşturulan heyet raporları çerçevesinde, dayanılan olguya ilişkin kusurun kimden kaynaklandığı taraflarca ortaya konmadığını, taraflardan her birinin hakkını dayandırdığı olguların varlığını ispat ile yükümlü olduğunu vurguladı.



5

Yargıtay İzmir Bölge Adliye Mahkemesi kararında içtihatlarına da giren "Her iki tarafın da cinsel ilişki kurmalarına yönelik bir engellerinin bulunmaması karşısında davacı erkeğin tam kusurlu olduğunun kabulü gerekir" ifadelerini kullandı.



6

Mahkeme kocayı tam kusurlu kabul etti ve 2. Hukuk Dairesi üyesi, karara karşı oy kullandı.



7

Bu karar emsal karar olarak geçti.



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR