Mahir Ünal'dan AİHM'e Sert Tepki

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlarken, terörist Demirtaş hakkında alınan karar üzerinden AİHM'e sert tepki gösterdi.

28.12.2020-23:10 - (Son Güncelleme: 28.12.2020-23:02) Mahir Ünal'dan AİHM'e Sert Tepki

'AK PARTİ, TARİHİN İÇİNDEN AKIP GELEN BİR DUYGU'

24 TV'de katıldığı canlı yayında sunucunun sorularını yanıtlayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti'yi tanımlarken, AK Parti, 2001'de kurulmuş bir parti değil. AK Parti, partilerden bir parti değil. AK Parti, tarihin içinden akıp gelen bir duygu, bir fikir, bir değer, bir inanç, bir dava. Bugün oluşmuş bir şey değil." diyen Mahir Ünal, "AK Parti, bir millet hareketi. AK Parti, milletimizin yüzde 40, yüzde 50 oyunu alabiliyorsa, bu aziz milletin kendi iddiasını, kendi davasını, kendi kavgasını, kendi inancını, kendi mücadelesini ve kendi misyonunu bugün siyasal olarak AK Parti'ye yüklemiş olmasından kaynaklanıyor'ifadelerini kullandı.

'AİHM'E SERT TEPKİ'

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin terörist Selahattin Demirtaş hakkında verdiği kararı değerlendiren Mahir Ünal, 'Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, İspanya Yüksek Mahkemesi’nin 2017 yılında 11 tane Katalan liderle ilgili verdiği cezalara ilişkin ne demiş. 13 yıl ile 20 yıl arasında hapis cezası verildi, 11 Katalan lidere.Bunlar silahlı terör örgütü mü kurdular, hayır.İspanya’yı bölmeye mi çalıştılar, hayır. Hatırlayın, referandum çağrısı yaptılar ve bir referandum gerçekleştirdiler. Bu insanların suçları referandum çağrısı ve referandum gerçekleştirmek. 13 yılla 20 yıl arasında İspanya Yüksek Mahkemesi bunlara hapis cezası verdi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bu konuyu gündemine bile almadı. Peki Türkiye’ye gelelim. Bu ülkenin şehirlerinin sokaklarına el yapımı patlayıcıları, belediyelerin iş makinalarıyla kazıp kim yerleştirdi. Bu örgüt yerleştirdi. eki bu ülkenin şehirlerinde kim özerklik ilan etti. Bu örgüt yaptı. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kudreti olmasaydı özerklik ilan etmişlerdi ve Güneydoğu’yu Türkiye’den koparmışlardı.Peki HDP bir Abdullah Öcalan projesidir kim dedi. Peki 6-7-8 Ekim olaylarını kim başlattı. 53 kişinin öldürülmesinin sorumlusu kim?” diyerek AİHM'e sert tepki gösterdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal