Yarışmada Şampiyon Oldu Sonrasında Gönülleri Fethetti

Türkiye'nin en çok izlenen programlarından biri olan MasterChef'in 2019 kazananı olan Cemre Uyanık, şampiyonluk ödülünden hemen sonrasında kök hücre bağışı yapmak için özel bir hastaneye geldi.

30.12.2019-21:07 - (Son Güncelleme: 30.12.2019-20:57) Yarışmada Şampiyon Oldu Sonrasında Gönülleri Fethetti

Şampiyon yarışmacı Cemre Uyanık TÜRKÖK'e desteklediğini söyledi. 'Aslında Amerika'dan yarışmaya katılmak için değil, kök hücre bağışı yapmak için dönmüştüm' ifadelerini kullandı.

MasterChef büyük finale adını yazdıran Cemre Uyanık, şampiyonluğunun ardından ismi açıklanmayan bir kahramana umut olmak için soluğu Medipol Mega Üniversite Hastanesinde aldı. Türk Kızılayının kemik iliği ve kök hücre bağışını artırmak için yürüttüğü TÜRKÖKe destek vermek için Medipol Mega Üniversite Hastanesinde kök hücre bağışı yapan Cemre Uyanık, örnek hareketiyle de takdir topladı.

NAKİL BEKLEYEN BİR HASTAYLA İLİĞİMİN UYUMLU OLDUĞUNU ÖĞRENDİM

Şampiyonluğunun açıklanmasının üzerinden 24 saat geçmeden donör olan Cemre Uyanık süreci şöyle anlattı: Türk Kızılayına düzenli olarak kan bağışı yapıyordum. Amerikadayken TÜRKÖKten nakil bekleyen bir hastayla iliğimin uyumlu olduğu haberini aldım

Anneme bile haber vermeden donör olmak için Türkiyeye döndüm. Yarışma öncesinde tıbbi prosedürlerin tamamlanması için kan verdim. Birinciliğimin açıklanmasının ardından hastaneye gelerek kök hücre bağışını tamamladım

Kan ve kök hücre bağışına dikkat çekmek istediğini söyleyen Cemre Uyanık, Donör olurken bir gün benim de başıma gelir fikriyle hareket etmedim. İliğimiz bir başkasına can olacaksa neden kök hücre bağışı yapmayalım? Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyor, kan vermeye davet ediyorum. sözlerini kullandı.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal