Turgay Başyayla

Şarkıcı kimliğinin yanı sıra yemek programı sunan Turgay Başyayla'nın özel hayatı araştırılmaya başlandı. Peki, Turgay Başyayla kimdir? Turgay Başyayla boyu kaç, kilosu kaç ve aslen nereli? Turgay Başyayla sevgilisi, eşi kimdir? İşte yanıtı...

16.09.2020-15:04 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-15:08) Turgay Başyayla

Sunduğu yemek programı ile tanınan ve aynı zamanda şarkıcılık da yapan Turgay Başyayla'nın hayatı sevenleri tarafından merak edilip araştırılmaya başlandı. Peki, Turgay Başyayla kimdir? Turgay Başyayla boyu kaç, kilosu kaç ve aslen nereli? Turgay Başyayla sevgilisi, eşi kimdir? sorularının yanıtı haberimizin detayında...

TURGAY BAŞYAYLA KİMDİR?

Turgay Başyayla, 1976 yılında Zongultak'ta dünyaya geldi. Aslen Çankırılı olan Turgay Başyayla, ilk ve ortaokulu Çankırı'da tamamlarken üniversite eğitimini Kıbrıs, Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. 2000 yılında çıkardığı Nazlıcan albümü ile tanınan Turgay Başyayla, daha sonra Şizofren Aş adlı proje ile oyunculuğa adım attı.

TRT'de 2005 yılında yayınlanan Otel İstanbul'da projesinde başrol olarak yer aldı. Yine 2005 yılında Anne Yada Leyla, 2006 yılında Belek Gazi filminde Belek Gazi karakterine hayat verdi. Arslan Kaçar'dan oyunculuk eğitimi alan Turgay Başyayla, 2008 yılında Kral TV Müzik Ödülleri’nde yılın en iyi Türk Halk Müziği sanatçısı ödülü aldı. 2009'da TRT-İnt'te Sıla Türküleri programı ile televizyon hayatına adım attı.

2008-2009 yıllarında Türkü Şiir Türkiye programının sunuculuğunu üstlenen Turgay Başyayla halen devam ettiği Lezzet Yolculuğu programına 2015 yılında başlamıştır.

2008 yılında Burcu Başyayla ile dünayevine giren Turgay Başyayla'nın bu evliliğinden Ali Azem, Ömer Adin ve Mustafa Aren adında 3 çocuğu dünyaya geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal