Trafik Kazasına Karışan Ahmet Kural’a 1,5 Yıl Hapis İstemi

Üsküdar'da zincirleme trafik kazasına karışan ve bir kişinin yaralanmasına sebep olan ünlü oyuncu Ahmet Kural, ‘bilinçli taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan hakim karşısına çıkacak.

27.10.2020-12:00 - (Son Güncelleme: 27.10.2020-13:02) Trafik Kazasına Karışan Ahmet Kural’a 1,5 Yıl Hapis İstemi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Altunizade mevkisinde trafik kazasına karışan Ahmet Kural’ın Berkay Yurtsever'in kullandığı araca çarptığı anlatıldı. Kural’ın daha sonra ise Nursen Kadayıfçıoğlu'nun kullandığı araca çarpmasıyla zincirleme trafik kazasına neden olduğu belirtildi. Kaza nedeniyle yaralanan Nursen Kadayıfçıoğlu'nun Kural'dan şikayetçi olduğu kaydedildi.

Söz konusu iddianamede sanık Ahmet Kural'ın 1.85 promil alkollü olduğunun tespit edildiği ve tespit tutanağında da Kural'ın kusurlu olduğunun kaydedildiği belirtildi. Ahmet Kural'ın alınan ifadesine de yer verilen iddianamede; oyuncunun 1.85 promilli alkollü olduğunun tespit edildiğini ancak bunu kabul etmediğini, çok az alkol kullandığını ve kazayla ilgili hiçbir kastının olmadığını söylediği belirtildi.

Adli Tıp raporuna göre; müşteki Berkay Yurtsever'in yaralanmasının basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde olduğu belirtildi ve 1.00 promilden fazla alınan alkolün güvenli sürüş yeteneğini ortadan kaldıracağı kaydedildi.

İddianamede, sanık Ahmet Kural’ın ‘bilinçli taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan 4 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianame, değerlendirilmek üzere gönderildiği Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Kural, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal