Sıla’nın Davut Güloğlu’na Açtığı Tazminat Davasında Karar Çıktı

Şarkıcı Sıla Gençoğlu, 15 Temmuz ardından Yenikapı’da toplanan vatandaşlara yönelik yaptığı paylaşımı eleştiren meslektaşı Davut Güloğlu'na dava açmıştı. Sıla’nın şarkıcıya açtığı davada karar çıktı.

26.11.2020-16:09 - (Son Güncelleme: 26.11.2020-16:08) Sıla’nın Davut Güloğlu’na Açtığı Tazminat Davasında Karar Çıktı

Sıla Gençoğlu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda 15 Temmuz ardından Yenikapı’da düzenlenen miting için 'şov' ifadesini kullanmıştı. Davut Güloğlu ise konuk olduğu bir televizyon programında Sıla için ‘s… olsun gitsin’ ifadelerini kullanmıştı.

Sıla Gençoğlu, Davut Güloğlu’nun bu ifadelerinin ardından suç duyurusunda bulunarak 60 bin liralık tazminat davası açtı. Güloğlu ise avukatı Gültekin Gepek aracılığıyla istinaf mahkemesine başvurdu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 23. Ceza Dairesi, başvuruyu değerlendirerek ‘Eylemin sanık tarafından işlendiğinin kanuna uygun olarak yürütülen duruşma sonucu saptandığını, eylemin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, cezanın kanuni bağlamda uygulandığı’ anlaşıldığından Davut Güloğlu’nun reddetti. Bunun üzerine ünlü şarkıcının cezası kesinleşmiş oldu.

Davanın bugün Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmasında mahkeme, Sıla'nın açtığı 60 bin liralık tazminat davasının ‘kısmen kabulüne’ ve Davut Güloğlu’nun Güloğlu'nun 4 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal