Savaşçı Nerede Çekildi?

Yönetmenliğini Osman Taşçı ve Şafak Bal’ın beraber üstlendiği, senaristliği Süleyman Çobanoğlu’nun yaptığı Savaşçı dizisi, 9 Nisan 2017 tarihinde Fox Tv’de yayınlanmaya başlamıştır.

16.07.2020-18:09 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-18:07) Savaşçı Nerede Çekildi?

Dizide, Türk askerlerinin terörle mücadelesi sırasında yaşadıkları anlatılmaktadır. Askerlerin zor yaşam koşulları, bunlardan etkilenen psikolojileri ve ani gelişen olaylar ile değişen hayatları gözler önüne serilmektedir. Başrollerinde Berk Oktay, Sarp Levendoğlu ve Murat Serezli’nin yer aldığı bu dizi, yüksek bir izlenme oranı elde etmiştir. Peki Savaşçı dizisi nerede çekildi? Savaşçı dizisinin konusu nedir? Oyuncuları kimler?

Savaşçı Dizisi Konusu

Savaşçı dizinin konusu, Şırnak’ta görev alan askeri timlerden Kılıç Timi’nin mücadelelerini içeren hikayelerden oluşmaktadır. Kılıç Timi, Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndaki bordo berelilerin içerisinde yer alan bir askeri timdir. Bu timin başında, Yüzbaşı Kağan Bozok ve üsteğmen Serdar Türkmen bulunmaktadır. Albay Halil İbrahim Kopuz ile birlikte bir süre cezaevinde kalan Yüzbaşı Kağan Bozok, hapisten çıktıktan sonra Kılıç Timi’ni toplayıp, Üsteğmen Serdar Türkmen’i de yanlarına alarak faaliyete geçerler.

Kılıç Timi üstün yetenekleri ve başarısı ile ülkenin hemen her yerinde görev alarak mücadelesini sürdürecektir. Savaşçı dizisinde ele alınan bu zorlu mücadeleler, izleyicileri ekran başına kilitlemiştir.

Bir yandan özel hayatları bir yandan görev aldıkları çatışmaların etrafında şekillenen Savaşçı dizisi henüz final yapmamış, pandemi dolayısıyla çekimlerine ara verilmiştir.

Savaşçı Dizisi Nerede Çekildi?

Savaşçı dizisinin çekimleri için, senaryonun ruhunu daha iyi yansıtabilmek amacıyla ilk önce Doğu Anadolu Bölgesi düşünülmüştür. Fakat çekimlere olumsuz etki eden hava koşulları nedeniyle daha sonra pek çok farklı şehre yoğunlaşılmıştır.

Dizinin pek çok sahnesi için, geniş ve dağlık alanlara ihtiyaç olduğundan, bu gereksinimi karşılayan Konya, çekimlerin en sık yapıldığı bölgedir. Burası dışında, bir kısmı Ankara’da kurulan setlerde çekiliyor.

Dağlık alan sahneleri haricindeki diğer sahneler için ise Eskişehir ve Konya tercih edilmiştir. Bu iki şehirde de büyük set platoları kurularak çekimler yapılmaktadır.

Savaşçı Dizisi Oyuncuları

- Berk Oktay: Yüzbaşı Kağan Bozok

- Murat Serezli: Albay Halil İbrahim Kopuz

- Fırat Albayram: Üsteğmen Serdar Türkmen

- Sarp Levendoğlu: (Yüzbaşı Hayrdar Bozkurt

- Gaye Turgut Evin: Teğmen Çiğdem Ülgen

- Bu oyuncular dışında dizide Doğan Bayraktar, Sertan Erkaçan, Serhat Nalbantoğlu, Ogeday Girişken, Gökçen Gökçebağ, Serkan Kuru, Bayram Burç Kümbetlioğlu, Alican Albayrak, Bahadır Buyruk, Nazan Diper, Zeynep Elçin, Yeliz Akkaya, Ali Tarık Fındık, Zerrin Sümer, Alp Öyken gibi isimler de yer almaktadır.

Savaşçı Dizisi Yapım Ekibi

Yönetmen: Osman Taşçı, Şafak Bal

Yapımcı: Hayri Aslan

Senarist: Süleyman Çobanoğlu

Görüntü Yönetmeni: Erhan Ergün

Müzik: Alpay Göltekin, Zeynep Alasya, Caner Özkan

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal