Sanatçı Umut Akyürek İntihar Hastalığına Yakalandı

Yaklaşık 5 aydır yüz bölgesinde dayanılmaz ağrılara sebep olan ve kullandığı ilaçlardan şifa bulamayan Türk Sanat Müziği sanatçısı Umut Akyürek'e 'intihar hastalığı' da denilen ''trigeminal nevralji' (ani yüz ağrısı) teşhisi konuldu.

10.04.2018-17:47 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-17:26) Sanatçı Umut Akyürek İntihar Hastalığına Yakalandı

Yaklaşık 5 aydır yüz bölgesinde dayanılmaz ağrılara sebep olan ve kullandığı ilaçlardan şifa bulamayan Türk Sanat Müziği sanatçısı Umut Akyürek'e 'intihar hastalığı' da denilen ''trigeminal nevralji'' (ani yüz ağrısı) teşhisi konuldu.

Sanatçı Onur Akay yakın arkadaşı Umut Akyürek ile ilgili bir yazı yazdı."Değerli sanatçı dostum Umut Akyürek, 5 aydır yüz bölgesinde dayanılmaz ağrılar çekiyordu ve kullandığı ilaçlar ise hiç fayda etmiyordu'' diyerek arkadaşının yaşadığı sıkıntıları anlattı. Onur Akay arkadaşı Umut Akyürek'in hastalığından dolayı aylardır dışarı çıkamadığını dile getirdi.

TRİGEMİNAL NEVRALJİ İNTİHAR HASTALIĞI NEDİR?

Halk arasında 'delirten hastalık' diye bilinen 'trigeminal nevralji', yüz bölgesini tutan bir nöropatik ağrı türüdür ve 'tic douloureux' diye de adlandırılır. Trigeminal nevralji, trigeminal sinirin bir ya da daha fazla dalının kapsadığı alanda gelişen, ani, genellikle tek taraflı, şiddetli, kısa süreli, şimşek gibi saplanan bir ağrıdır. Ağrının genellikle yüzün alt ve üst çene bölümünde görüldüğü ve daha çok 50 yaş üzerinde görülen hastalığın, çocuklarda bile olabileceği belirtiliyor.

DİŞ AĞRISINA BENZİYOR

Uzmanlar, özellikle diş ağrısına benzediğinden yanlışlıkla dişleri çekilen hastaların çok sık olduğunu ve bu hastaların diş çekimlerinden fayda görmediğini de söylüyor.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal