Salako Nerede Çekildi?

Salako, Yeşilçam sinemasının usta oyuncularından Kemal Sunal’ın en sevilen filmleri arasındadır. Bu film öncesinde Kemal Sunal, pek çok sinema filminde figüran olarak veya yan rollerde oynamıştır.

16.07.2020-18:06 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-18:01) Salako Nerede Çekildi?

Performansı oldukça beğenilen Sunal, Salako filmi ile başrol oyuncusu olarak karşımıza çıkmıştır. Yapım yılı 1974’tür. Bu yıllarda, Kemal Sunal sinema hayatına daha yeni adım atmıştır. Salako filmi, komedi dalındaki tarzı ve gülünç hikaye örgüsüyle izleyiciler tarafından çok beğenilmiştir. Günümüzde ara sıra televizyon ekranlarında yayınlanmaktadır.

Filmin yönetmenliğini Atıf Yılmaz üstlenmiş, senaristliğini ise Sadık Şendil ve Ertem Eğilmez yapmıştır. Duruşu, oyunculuğu ve filmleri kuşaktan kuşağa yayılan usta oyuncu Kemal Sunal, Salako ile de gönüllerde yer edinmiştir. Peki Salako filminin konusu ne? Salako nerede çekildi? Oyuncuları kimler?

Salako Filmi Konusu

Salako, bir köy ağasının yanında çalışmaktadır. Ağanın kızı Emine’ye aşık olan Salako, bu aşkın peşinde koşarken pek çok başına türlü şeyler gelecektir. Salako filminin konusu, bu hikaye etrafında şekillenmiştir.

Köy ağası, kızı Emine’yi istemediği biriyle zorla evlendirmeye kararlıdır. Emine bunun üzerine kaçmaya karar verir. Tek başına kaçmak istemediği için Salako’yu da yanına alarak ortadan kaybolur. Salako, birlikte kaçmaya gönüllü olan Emine’nin de kendisine aşık olduğunu zanneder ve umutlanır. Fakat aslında Emine, seneler önce kendisine bir mendil bırakıp giden eşkıya Hamido’yu sevmektedir.

Bu durumu başta fark etmeyen Salako, Emine’ye yardım eder. Emine ise Salako’yu sürekli oyalayarak, en sonunda eski sevgilisi eşkıya Hamido ile tekrar bir araya gelir.
Pek çok komik tesadüf sonucunda dağdaki eşkıya Hamido’nun hakkından gelen Salako, tüm köyde ünlenir. Köy halkı tarafından kahraman ilan edilen Salako’nun, eşkıyalar ve adamları karşısındaki üstünlüğü, aslında bilek gücünden değil, saflığından ve şansından gelmektedir. Tüm bunlar olurken Salako, bir yandan da Emine’nin gerçek niyetini anlamaya başlayacaktır.

Salako Filmi Nerede Çekildi?

Salako filmi, İstanbul’da çekilmiştir. Çekimlerinin bir bölümü İstanbul’un Çatalca semtindeki İnceğiz Mağaraları’nda, köy hayatının geçtiği diğer sahnelerin çekimleri ise Kestanelik ve Örcüncü köylerinde yapılmıştır.

Salako Oyuncuları

- Kemal Sunal
- Meral Zeren
- İhsan Yüce
- Feridun Çölgeçen
- Oktar Durukan
- Talat Gözbak
- Nevzat Okçugil
- Özden Yüce
- Sevinç Okşar
- Mete İnselel
- İhsan Baysal
- Kudret Karadağ
- Yusuf Sezer
- Ahmet Kostaria
- Yaşar Güçlü
- Urfalı Babi

Salako Filmi Yapım Ekibi

- Yönetmen: Atıf Yılmaz
- Yapımcı: Ertem Eğilmez
- Senarist: Sadık Şendil, Ertem Eğilmez
- Müzik: Urfalı Babi
- Görüntü Yönetmeni: Erdoğan Engin
- Kurgu: İsmail Kalkan
- Stüdyo : Arzu Film

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal