Ragıp Önder Günay Kimdir?

Ragıp Önder Günay kimdir? Ragıp Önder Günay hangi görevleri icra etmiştir? İşte Ragıp Önder Günay ile ilgili tüm detaylar...

03.07.2020-12:47 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:31) Ragıp Önder Günay Kimdir?

Ragıp Önder Günay bir hayırsever, iş adamı ve siyasetçidir. Tekstil sektöründeki başarıları ve Halkın Yükselişi Partisi başkanlığı ile tanınmaktadır. Ragıp Önder Günay hayırseverliği ile de sıklıkla adından söz ettirmektedir. 1954 yılında Diyarbakır'da hayata gözlerini açmıştır. 24 Ocak 2019 tarihinde 65 yaşında hayata veda eden Ragıp Önder Günay vefatıyla sevenlerini derinden üzmüştür. Vefat etmesiyle birlikte sevenleri tarafından hayatı oldukça merak konusu haline gelmiştir. Ragıp Önder Günay'ın kim olduğu ve hayatı ile ilgili sıklıkla araştırma yapılmaktadır. Bu haberimizde Ragıp Önder Günay'ın kim olduğu ve hayatı hakkında bilgilendirme yapmak istedik. 

Ragıp Önder Günay’ın Hayatı

Ölümünün ardından hayatı ile ilgili bilgiler sevenleri tarafından merak konusu olan Ragıp Önder Günay 1954 yılında Diyarbakır'da dünyaya gelmiştir. İlkokulu, Ortaokulu ve Lise öğrenimini İstanbul'da tamamlamıştır. Lise öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Bölümü’nü kazanmıştır. Ardından matematik bölümünü yarıda bırakarak tekstil sektöründe iş hayatına atılmıştır.

Ragıp Önder Günay evli mi? Ragıp Önder Günay’ın çocukları var mı? Başarısı ve hayırseverliği ile tanınan ve sevilen Ragıp Önder Günay evli ve 2 çocuk babasıdır. İngilizce dilini bildiği bilinmektedir.

Hayırseverliği ile tanınan ve sevilen Ragıp Önder Günay'ın ölümü birçok kişiyi derinden üzmüştür. Cenazesine birçok önemli ismin katıldığı bilinmektedir.

Ragıp Önder Günay'ın Çalışma ve Kariyer Hayatı

Ragıp Önder Günay hangi görevlere gelmiştir? Ragıp Önder Günay siyasete nasıl başlamıştır? Gelin kariyer hayatını birlikte keşfedelim...

Ragıp Önder Günay 1974 yılında tekstil üretim sektöründeki faaliyetlerine başlamıştır. Kağıthane Hürriyet Mahallesi’nde Günay Bayrak markası adı ile dijital tekstil ürün baskısı işini yapmıştır. Sektörünün duayenlerinden bir tanesidir.

1998 yılında Demokrat Türkiye Partisi döneminde İstanbul il sekreterliği görevini alarak siyaset yaşamına adım atmıştır. Partinin çok çeşitli kademelerinde görev almıştır. Ragıp Önder Günay 2004-2006 yılları arasında Demokrat Türkiye Partisi'nde genel başkanlık görevini üstlenmiştir.

9 temmuz 2005 tarihinde yapılan Halkın Yükselişi Partisi kurultayında Halkın Yükselişi Partisi’ne katılmıştır. İlk olarak Bursa il başkanlığı görevini yürütmüştür. Ardından Ragıp Önder Günay basın ve propagandadan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine atanmıştır. Bu görevinden sonra İstanbul İl Başkanı görevinde de bulunmuştur. Yaşar Nuri Öztürk’ün genel başkanlıktan çekilmesinden sonra Halkın Yükselişi Partisi kurultayında genel başkanlık görevine gelmiştir.

Ragıp Önder Günay'ın Vefatı

Ragıp Önder Günay 24 Ocak 2019 tarihinde İstanbul'da 65 yaşında hayatını kaybetmiştir. 25 Ocak 2019 tarihinde Şişli Camisi’nde cenaze namazı kılındıktan sonra cenazesi Zincirlikuyu mezarlığına defnedilmiştir. Cenazesine ailesi, Şişli Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, İyi Parti Genel İdare Kurulu üyesi Özdemir Polat, Beşiktaş eski belediye başkanı Murat Hazinedar gibi önemli isimler katılmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal