Özer Arkun’un 35 Yıla Kadar Hapisle Cezalandırılması Talep Edildi

Rubato grubunun solisti Özer Arkun hakkında evlilik hazırlığı yaptığı sevgilisi B.Y’yi darp ettiği iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Sanık Özer Arkın’ın 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

02.10.2020-17:16 - (Son Güncelleme: 02.10.2020-17:14) Özer Arkun’un 35 Yıla Kadar Hapisle Cezalandırılması Talep Edildi

Özer Arkun’un B.Y’yi darp etmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafında Arkun hakkında iddianame hazırlandı.

İddianamede 2019 yılından beri arkadaş oldukları belirtilen B.Y. ile Özer Arkun’un evlilik aşamasında olup birlikte yaşamaya başladıkları kaydedildi. Çiftin Üsküdar’daki evlerinde bulundukları sırada tartışmaya başladıkları ve Arkun’un elinde bulunan su dolu bardağı B.Y.’ye fırlattığı aktarıldı. Arkun’un bunun üzerine evden çıkmaya çalışan B.Y.’ye engel olduğu ve müştekinin kendisini odaya kapatarak koruma altına aldığı kaydedildi. Arkun’un ise odanın kapısının önüne gelerek özür dilediği belirtildi.

B.Y.’nin kapıyı açması üzerine içeri giren Arkun’un sevgilisini öpmeye başladığı ve genç kadının engel olmak istemesi üzerine kolunu arkaya doğru ters çevirerek darp ettiği aktarıldı. İddianamede, müştekinin yüzünden kanlar gelmeye başlayınca sanık tarafından bırakıldığı anlatıldı. Arkun’un banyoda yüzünü temizlerken bilincini kaybeden ve kendine geldiğinde yüzüne buz koyan B.Y.’yi olaydan kimseye bahsetmemesi şartıyla hastaneye götüreceğini söylediği belirtildi.

Mağdur kadını aralarında geçen özel şeyleri müşteki B.Y.’nin ailesine anlatmakla da tehdit eden Arkun’un müştekiyi birkaç saat sonra Kadıköy’de bulunan Florance Nightingale hastanesine götürdüğü aktarıldı. İstanbul’da yakını olmadığı ve seyahat kısıtlaması olması sebebiyle korktuğu belirtilen B.Y.’nin hastanede merdivenlerden düştüğünü söylediği anlatıldı. Olayın ardından B.Y.’nin Tekirdağ’da ikamet eden kardeşinin yanına gitmek istediği ancak Arkun’un engel olduğu belirtildi. İddianamede; Arkun ile B.T.’nin olaydan 15-20 gün sonra Sivas’a gittikleri ve döndüklerinde sanığın mağdur kadına sürekli mesaj atarak özür dilediği anlatıldı.

İddianamede yer alan İstanbul Anadolu Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nün raporunda; müştekinin gözlerinin altında ekimoz olduğu ve sağ dirseğinin basit tıbbi müdahale ile giderebilecek şekilde yara aldığı aktarıldı. Sanığın, müştekiyi yaraladığı bardak ise silah olarak kabul edildi.

Özer Arkun’un ‘nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘silahla kasten yaralama’, ‘tehdit’, ‘şantaj’, ‘hakaret’, ‘nitelikli yağma’ ve ‘basit cinsel saldırı’ suçlarından hapsi istendi. 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen Arkun’un yargılanması ise önümüzdeki günlerde başlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal