Oytun Erbaş Kimdir?

Gündeme dair yorumları ile gündem konusu olan Oytun Erbaş 'Tuzlu Ayran Ve Soda Otizm Yapıyor' sözleri ile merak konusu oldu. Peki, Oytun Erbaş kimdir, kaç yaşında ve nereli?

03.07.2020-13:38 - (Son Güncelleme: 30.08.2021-15:11) Oytun Erbaş Kimdir?

Çarpıcı yorumları ve tespitleri ile katılmış olduğu programlarda dikkatleri sürekli bir şekilde üzerinde toplayan Oytun Erbaş, 'Tuzlu Ayran Ve Soda Otizm Yapıyor' açıklaması ile gündem oldu. Vatandaşlar da bu gündem konusunda Oytun Erbaş kimdir? sorusunun yanıtını aramakta.

OYTUN ERBAŞ KİMDİR?

15 Kasım 1978 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir. İlkokul ortaokul ve lise eğitimini Ödemiş'te almıştır. 2001 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Yine, Ege Üniversitesi'nde Radyoloji ve Fizyoloji Anabilim Dallarında araştırma görevliliği yaptı.

Uzmanlık alanı Ar-Ge çalışmalarıdır. İlgilenmiş olduğu diğer konular ise sinirbilim, biyolojik psikoloji, fizyoloji ve fizyopatolojidir.

OYTUN ERBAŞ'IN KARİYERİ

Erbaş, tez çalışmasını, 'Diyabetik nöropatili sıçanlarda oksitosin, MESNA ve glutamin’in, nöropati üzerine etkilerinin elektrofizyolojik (EMG) ve histolojik yöntemlerle araştırılması' üzerine yapmıştır.

Doçentlik unvanını İstanbul Bilim Üniversitesi'nde almıştır. Ege Üniversitesi'nin yanında, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Bilim Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi gibi çeşitli yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi pozisyonunda yer almıştır. Vermiş olduğu dersler arasında Fizyopatoloji, Biyolojik Psikoloji, Nöropazarlama ve Sinirbilim dersleri yer almaktadır.

Erbaş, bunun yanında Florence Nightingale İstanbul Hastaneler'inde Ar-Ge koordinatörü olarak çalışmaya başladı. Bu görevi halen devam ettirmektedir.

DOÇ. DR. OYTUN ERBAŞ'IN ALMIŞ OLDUĞU ÖDÜLLER NELERDİR? 

2013 yılında, yaptığı deneysel çalışmalar için Uluslararası Otolojik Cerrahi Derneği'nin verdiği 'Politzer Ödülü'ne Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları dalında layık görüldü.

Aynı yıl, Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Derneği'nin vermiş olduğu 'Jacques Duparc' ödülünün de sahibi oldu. Pek çok ulusal kongrede en iyi proje ve en iyi sözlü bildiri ödülü aldı. Yazdığı onlarca bilimsel makale, uluslararası indekslerde dizinlenen prestijli dergilerde yer aldı.

Oytun Erbaş aynı zamanda, Amerika Birleşik Devletleri, Illinois'teki 'Experimental Medicine' laboratuvarını kurdu. Bu laboratuvar, deneysel tıp alanında ilaç geliştirme çalışmaları da yapmaktadır.

Erbaş, TÜBİTAK Gebze Teknoloji Geliştirme Bölgesinde aynı isimle 'Deneysel Tıp' ismini taşıyan laboratuvarın da kurucusudur.

Erbaş, 'Istanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Medicine' ve 'Istanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Transplantation' isimli iki tıp dergisinin yayın editörlüğü ile yayın sekreterliği görevini de üstlenmiştir.

Oytun Erbaş, aynı zamanda Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) 7 kez ilk 10'a girerek derece yapması ile de tanınmaktadır.

Güncel olarak, Youtube üzerinden, TV 100 isimli kanalda yayınlanan Oytun Hoca ve Bilim adlı programıyla tanınmaktadır. Bu programda yapmış olduğu pek çok açıklama dikkat çekmektedir.

Aynı zamanda, HaberTürk, TRT 1, CNN Türk gibi televizyon kanallarında yayınlanan çeşitli programlara konuk olarak katılmıştır.

OYTUN ERBAŞ'IN KİTAPLARI NELERDİR?

Erbaş'ın ikisi de Siyah Kuğu Yayınları'ndan çıkmış iki kitabı bulunuyor. Bunlardan biri 'Psikiyatrinin Kara Kitabı' adındadır. Alt başlığında ise 'Beyninizi Yakmaya Hazır Mısınız?' sorusu yer almaktadır. Kitapta psikiyatrik bozuklukların nedenleri ile birlikte sonuçları, tedavileri eleştirel bir tarzda ele alınmıştır.

Diğer kitabı ise 'Aşk Tutku Hormon Aldatma' ismini taşımaktadır. Aşkın biyolojik süreçlerini temele alan ve aşk gibi soyut bir kavramın somut tekniklerinden bahseden bir eser niteliğindedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal