Oya Lale Özan Arslan Kimdir?

Oya Lale Özan Arslan kimdir? Oya Lale Özan Arslan nerede ve ne zaman doğdu? İşte Oya Lale Özan Arslan ile ilgili tüm detaylar...

03.07.2020-14:20 - (Son Güncelleme: 03.12.2021-13:08) Oya Lale Özan Arslan Kimdir?

Oya Lale Özan Arslan, adını Halk TV’de yaptığı programlarla duyurmuştur. 2019 yılında gerçekleştirilen 31 Mart seçimlerinin ertesi gününde, birçok arkadaşıyla birlikte bu kanalda işine son verilmiştir.  

Özan Arslan, cesur haberciliğiyle, ilkeli yayıncılığıyla gazetecilik camiasında saygın bir yer edinmiştir. Fakat, medya sektöründeki kimi çıkar çatışmaları, siyasi görüş farklılıkları, sermaye pürüzleri onu da vurmuş, ekranlardan çekilmek durumunda kalmıştır.

Oya Lale Özan Arslan’ı Yakından Tanımak İster Misiniz?

Oya Lale Özan Arslan, Ankara doğumlu bir spikerdir. Burada, tiyatroyla sanat ve medya hayatına atılmış; Ankara Sanat Tiyatrosu’nda (AST) görev yapmıştır. Ankara’dan pek ayrılmamış, hemen hemen çoğu çalışmasını bu şehirde gerçekleştirmeyi tercih etmiştir.

Anadolu Ajansı’na (AA) bağlı olarak, 1992 yılında çalışma hayatına girmiş; bu ajansın çatısı altında, komedyen Metin Uca’yla ortak kültür programları yapmıştır. Aylarca süren programlardan sonra, spikerlik yolunda ilerlemek isteyerek, 1997 yılında, kanal değiştirmiştir. Ardından, Ceylan Holding tarafından kurulan ‘‘CTV’’ye girmiş; aktif şekilde medyada çalışmıştır. Kanal, 2000 yılında borçları sebebiyle batınca, Özan Arslan bir süre işsiz kalarak, sektörde kendine iyi bir yer edinememiştir.

2004 yılı itibarıyla, TRT Ankara Radyosu’nda çeşitli program yapımlarında görev almıştır.

Halk TV Deneyimi Oya Lale Özan Arslan’ı Diriltti Mi?

Oya Lale Özan Arslan’ın dönüm noktası, 2009’da girdiği Halk TV’yle birlikte gerçekleşti. 2005 tarihinde CHP’ye yakın iş adamları tarafından kurulan kanal, bir kesimin temsilciliğini yaparak, büyük yankı uyandırdı. Genç spiker, bu televizyondaki programlarıyla patlama yaratarak, reyting rekorları kırdı.

Arslan, bu kanalda çok başarılı çalışmalara imza attı. Onun çalıştığı dönemlerde, İstanbul’da, Taksim’de, Gezi Parkı Direnişi de oldu. Spiker, Türkiye’ye de belli parça yayılan direnişle ilgilide çeşitli haberler yaptı. Bu gelişmeleri insanlara aktarırken, tavırlarıyla dikkat çekti. Özel zamanlarda, Halk TV’de yapılan canlı yayınları koordine etti.

Özellikle, 7 Haziran 2013’te ‘‘Redhack’’le yaptığı röportajıyla olay yarattı. Bir kızıl ‘‘hacker’’ örgütü şeklinde kurulduklarını belirten ‘‘Redhack’’ topluluğu, özellikle 2012’de Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün sitesini çökerterek, adını duyurmuştu.

1 Nisan 2019 itibarıyla, Oya Lale Özan Arslan’ın Halk TV’deki görevine son verildi.

Oya Lale Özan Arslan Neden Çok Sevilmektedir?

Söz konusu medya sektörü olunca, günümüzde her kanaldan, her radyodan; hatta, her internet yayınından veri akmaktadır. Burada türlü gazeteci, türlü muhabir, türlü spiker de görev yapmaktadır. Böylesi çoksesliliğin içinde, nezaketiyle ve soğukkanlılığıyla bir tarz yaratan Oya Lale Özan Arslan, halkın sempatisini de kazanmıştır. Onu izleyen hemen hemen çoğu insan kendisi hakkında güzel ifadeler kullanmışlardır.

Zarif giyimi, kibar konuşması, yerinde mimikleriyle programcılığı bulunduğu etkili noktaya taşıyan deneyimli spiker, Taksim Gezi Parkı Direnişi’ne verdiği destekle ve hakkaniyetli olandan yana aldığı tavırla da kamuoyu nezdinde bir güven elde etmiştir.

Bu yüzden, ‘‘Gezi Direnişi’’nin çok konuşulan kadını şeklinde lanse edilmiş; kendisiyle birçok yerde röportajlar yapılmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal