Ömer Üründül Kimdir?

Ömer Üründül kimdir? Ömer Üründül nerede ve ne zaman doğdu? İşte Ömer Üründül ile ilgili tüm detaylar...

03.07.2020-13:24 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:30) Ömer Üründül Kimdir?

Ömer Üründül kimdir: Ömer Üründül 1950 doğumlu bir iş adamıdır. 1950 yılında İstanbul'da Verna Hanım ve Sedat Üründül çiftinin oğlu olarak dünyaya gelmiştir.

Ömer Üründül'ün Hayatı

Ömer Üründül lise eğitimine Fransız Saint Benoit Lisesi’nde başlamıştır. 10 sınıftayken Şişli kolejine geçiş yapmıştır. 1960 yılında liseden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi'ndeki işletme eğitimine başlamıştır. İstanbul Üniversitesi'nden 1975 yılında mezun olmuştur.

Babası da kendisi gibi önemli bir iş adamıdır. Babası Sedat üründür Atatürk Barajı gibi önemli projeleri gerçekleştiren Ata İnşaat’ın yönetim kurulu başkanıdır.

1976 yanında Pınar Hanım ile evlenmiştir. Bu evliliğinden Mert ve Aslı isimlerinde iki tane çocuğu olmuştur. 1990 yılında Vildan Manisalıoğlu ile ikinci evliliğini yapmıştır. bu evliliğinden de bir erkek çocuğu sahibi olmuştur.

Ömer Üründül'ün Mesleki Kariyeri

Ömer Üründül kimdir: Ömer Üründül Tat Gıda’nın %30 oranında hissedarı, Ytong Holding'in yönetim kurulu üyesidir.

Ömer Üründül kimdir: Ömer Üründül iş adamı olmasının yanı sıra bir spor yorumcusudur. Maddi imkanların yeterli olması ve bağımsız bir yazar olmak istemesi gibi nedenlerle yorumculuktan herhangi bir para almadığını belirtmektedir.

1977 yılında Yapı Mal A.Ş. ismi ile Yapı malzemeleri pazarlama şirketi kurarak meslek hayatına başlamıştır. Yapı Mal A.Ş., Entegre Kireç Fabrikası'nın yüzde 60'lık pazar payı, Göksen Göynük mermer fabrikasının ve Nuh Çimentonun ana bayisi olarak Atatürk Barajı’nın yapım aşamasında taahhüt işlemlerini üstlenmiştir.

1987 yılında Hurdemir Ltd. Şti. yi kurmuştur. Bu şirket aracılığıyla Atatürk Barajı’nın hurda demirlerinin pazarlamasını ve Ereğli Demir Çelik Fabrikası’nın bayiliğini yapmıştır. Bu iki şirket 1993 senesinde Atatürk Barajı’nın inşaatın bitmesi ile kapatılmıştır.

Ömer Üründül, Burger King ve Ytong Türkiye şirketlerin hissedarı ve yönetim kurulu üyesidir. Burger King'de hissesi bulunmaktadır.

İnşaat, gıda, eğlence, enerji gibi sektörlerde faaliyetler gösteren Sedko İnşaat A.Ş. ve Üründül Enerji Yatırımları A.Ş.’nin kurucu ortağı ve yönetim kurulu üyesidir.

Ömer Üründül öncelikle kireç pazarlamacılığı işi yapmıştır. Ardından Atatürk Barajı’nın yapıldığı bölgede otel, cami, okul gibi inşaatları onun şirketi gerçekleştirmiştir. Mehmet Ali Erbil ve Emel Sayın gibi isimlerin oynadığı Aşkım Aşkım dizisi ve Ateş Hattı gibi programlarım çekimlerinin yapıldığı film platosunun sahibidir.

1978 ile 1988 yılları arasında İstanbulspor’da yöneticilik yapmıştır. Takım maddi sıkıntı yaşadığı için birkaç haftalığına takımın hocalığını da üstlenmiştir.

1986 yılından beri gerçekleşmiş olan bir futbol organizasyonunda yorumcu olarak görev almıştır. Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın 1996 yılından beri neredeyse tüm maçlarında yorumculuk yapmıştır. Bu sebeplerle kendisine Milli Yorumcu ünvanı verilmiştir.

Kendisi aynı zamanda en fazla maça giden spor yazarı unvanını kazanmıştır. Spor ile oldukça ilgili olan Ömer Üründül, 1986 yılında Dünya kupası maçlarının oynandığı Meksika’da 24 saat içinde 3 ayrı şehirde oynanmış olan maçları izlemiştir.

Ömer Üründül halen Sabah gazetesinde spor yazarlığı yapmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal