Metin Akpınar

Türk dizi, sinema ve tiyatronun en önemli isimlerinden biri olan Metin Akpınar çektiği belgesel ile gündeme geldi. Peki, Metin Akpınar kimdir? Metin Akpınar boyu kaç, kilosu kaç ve aslen nereli? Metin Akpınar sevgilisi, eşi kimdir? İşte yanıtı...

13.10.2020-15:41 - (Son Güncelleme: 13.10.2020-15:40) Metin Akpınar

Yıllarca yakın dostu Zeki Alasya ile hem sahne tozu yutan hem de setlerde yer alan Metin Akpınar, gündeme gelirken kim olduğu da araştırılmaya başlandı. Peki, Metin Akpınar kimdir? Metin Akpınar boyu kaç, kilosu kaç ve aslen nereli? Metin Akpınar sevgilisi, eşi kimdir? sorularının yanıtı haberimizin detayında...

METİN AKPINAR KİMDİR?

2 Kasım 1941 yılında Aksaray'da dünyaya gelen Metin Akpınar, liseye kadar olan eğitimini Aksaray'da tamamladı. İki yıl Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde Felsefe, iki yıl da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim alan usta oyuncu Metin Akpınar, mezun olamamıştır. Yaşil Sahne'de amatör olarak 1957 yılında oyunculuğa başlayan Metin Akpınar, Milli Türk Talebe Birliği'nde tiyatro bölümü yöneticisi oldu ve daha sonra oyunclarda yer alamaya başladı.

'Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım' oyunu ile 1964 yılında ilk oyunculuk deneyimini yaşadı. 1967 yılında Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer alan Metin Akpınar, tiyatronun idari müdürlüğü görevinde yer aldı.

Zeki Alasya ile birçok filmde rol alan Metin Akpınar, 7 Şubat 1961 yılında Göksel Özdoğdu ile evlendi ancak çift kısa bir süre sonra boşandı. Ayrılık kararı alan çiftin çocuğu yok.

METİN AKPINAR FİLMLERİ

Kafalar Karışık,

Eve Giden Yol 1914,

Kısık Ateşte 15 Dakika,

Amerikalılar Karadeniz'de 2,

Döngel Karhanesi,

Çat Kapı (Hüsnü),

Eğreti Gelin,

Lorkestra,

Rus Gelin,

Abuzer Kadayıf,

Baykuşların Saltanat,

Güle Güle,

Propaganda,

Yerim Seni,

Biz Bize Benzeriz,

Namus Düşmanı,

Tatlı Dillim,

Yalancı Yarim,

Canım Kardeşim

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal