Merhaba Güzel Vatanım Filminin Tanıtımı Yapıldı

Dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet ve onun izinden gitmeyi tercih etmiş bir yazar Ahmet Ümit'in hikayesi beyazperdeye taşındı. Filmin ilk tanıtım videosu yayınladı.

22.07.2019-17:59 - (Son Güncelleme: 23.07.2019-09:13)

Nazım Hikmet ve Ahmet Ümit'in yaşam hikayesinin anlatıldığı 'Merhaba Güzel Vatanım' filmi vizyon için gün sayıyor.

Yolu Moskova’dan geçen dünya şairi Nazım Hikmet’in hayatı ile onu örnek almış ve tıpkı onun gibi hayatının bir dönemini Moskova’da geçirmiş Ahmet Ümit’in hikayesi ‘Merhaba Güzel Vatanım’la beyazperdede ölümsüzleşiyor. Nazım Hikmet ve Ahmet Ümit’i buluşturan filmden ilk tanıtım bugün yayınlandı. 

NAZIM HİKMET'İ YETKİN DİKİNCİLER CANLANDIRIYOR

Senaryosunu Ahmet Ümit’in yazdığı projenin yönetmenliğini uzun yıllardır birçok belgesel hazırlamış olan Cengiz Özkarabekir üstleniyor. İki yazarın gerçek hayat hikayelerinden yola çıkan ‘Merhaba Güzel Vatanım’da, Nazım Hikmet’in Moskova’ya uzanan yolculuğunun, Ahmet Ümit’in fırtınalı hayatı ve 1980’li yıllarda Moskova’ya gidişi anlatılıyor. Filmde, yazarların zorlu serüvenlerinin en dramatik yanları gösterilirken, sanat ve edebiyatıntartışılmaz gücü vurgulanıyor. Hayat kısa, sanat uzun sloganını benimseyen film, iki genç insanın, yaşadıkları çağın etkisiyle nasıl birer edebiyatçıya dönüştüklerini irdeliyor. Nazım Hikmet'e Yetkin Dikinciler hayat verirken, Ahmet Ümit'i Serkan Altıntaş canlandırıyor. Film,22 Kasım 2019’da Türkiye’de vizyona girecek. 

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal