Kardeşim Benim Nerede Çekildi?

Kardeşim Benim, 2015 yılında çekilen filmin yapımcısı Serdar Şen yönetmeni Mert Baykal'dır. Zafer Külünk ise senarist olarak karşımıza çıkmaktadır.

03.07.2020-14:35 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:33) Kardeşim Benim Nerede Çekildi?

Filmdeki başrol oyuncuları olarak Murat Boz, Aslı Enver, Burak Özçivit, Burak Satıbol ve Ahmet Gülhan' ı söyleyebiliriz. Müzik ve şarkıların ayarlanması Cem Öget'e bağlıdır. Veli Kuzlu filmin görüntü yönetmeni olarak görev yapmaktadır.

Kurgulanması ise Korhan Koryürek tarafından yapılmıştır. Aşk, dram, macera gibi birçok temayı bir arada bulundurmaktadır. Sevilen bir sanatçı olan Hakan kardeşine göre daha arka planda kalmıştır Alternatif müzik ve çeşitleriyle uğraşmaktadır. Kardeşi Ozan ise magazinin kalbinde yaşayan popüler bir yıldızdır. Aynı zamanda karakter olarak birçok yönüyle ayrılmaktadır.

Sosyal, hiperaktif,  insanlar arasında diyalogları sağlam olan biridir. Birçok açıdan ayrılmalarına karşın söz konusu aile olduğu zaman her ikisi de inat ve öfkelerini kenara bırakıp üstlerine düşen görevini tam anlamıyla yerine getirmeye çalışırlar. Ara sıra tartışsalar bile yine birbirlerinden vazgeçmeyen kardeş portresi son derece çarpıcıdır. Aralarında oluşan bu gerginliğin sebebi ise küçük yaşlarda yaşadıkları psikolojik bir sorunun bitmemesiyle ortaya çıkmıştır. Annesini kaybeden iki kardeş hayatla yüzleşmeye ufak yaşlarda başlarlar.

Çeşitli düğün ve organizasyonlarda şarkı söyleyerek evi geçindirmeye çalışan baba oluşan bu soğukluğa engel olamamıştır. Annelerin yokluğu Hakan ve Ozan için yıkımdır.

Kardeşim Benim Filminin Konusu

Kardeşim Benim filminin konusu: Filmde birbiriyle anlaşamayan iki erkek kardeşin miras yoluyla birleşmesi konu edilir. İkisini de sanatçı olan kardeşler birbiriyle asla anlaşamamaktadır.

Birbirinden ayrı yerlerde yaşayan bu kardeşler babalarının ölümü ile birlikte son vazifelerini yapmak için birleşmek zorunda kalırlar. Aynı zamanda kalan miras dolayısıyla konuşmaya ve yakınlaşmaya başlarlar. Hakan ve Ozan arasında geçen olayları anlatan film aşk gibi unsurlarla da desteklenmektedir.

Filmin devamında ise Hakan ve Ozan adlı iki kardeşin ölen arkadaşı Tato için bir araya gelirler. Cenaze töreninin birleştirdiği ortamdan sonra kardeşlerden biri Didem'le evlenecektir

Kardeşim Benim Nerede Çekildi?

Kardeşim Benim dizisi nerede çekildi: Konuya ve olaylara göre birçok farklı alana gidilmiştir. İlk film İstanbul, İzmir ve Assos'da çekilmiştir. Filmin devamı ise Rize ve Kapadokya gibi illerde çekim işlemi tamamlanmıştır. 

Karadeniz, Marmara, İç Anadolu Ege gibi birçok bölge  film içerisinde yansıtılarak kültürel farklılık ve toplumsal ilişkiler ortaya koyulmuştur. Yer olarak hem Anadolu hem de gelişmiş  şehirler tercih edilmiştir. Köy ve kent yaşamını birleştirerek sunan bu filmde görülmesi gereken birçok turistik beldeler çekilmiştir.

Çekimlerin Nevşehir Göreme'de yapılması oranın atmosferini ve olayların akışını daha net görülmesi açısından son derece önemlidir. Aynı zamanda İstanbul ve İzmir gibi en çok tercih edilen illerin ortaya koyulması seyirciler arasında karşılaştırma yapılmasını, bilinmeyen yerlerin ortaya çıkmasına katkıda bulunmuştur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal