Kadın Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı, Avrupa Şampiyonu Oldu!

Ukrayna’nın başkenti Kiev'de düzenlenen Ritmik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda Kadın Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı, ‘3 çember 2 labut’ aletinde Avrupa şampiyonu oldu ve Türkiye bu kategoride ilk şampiyonluğa ulaştı.

29.11.2020-14:54 - (Son Güncelleme: 29.11.2020-14:57)

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinden (TMOK) yapılan açıklamaya göre; Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina ve Eda Asar’dan oluşan Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı, ‘3 çember 2 labut’ aletinde şampiyon oldu.

MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU’NDAN TEBRİK MESAJI!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ukrayna'da düzenlenen Ritmik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olan milli takımı bir mesaj yayınlayarak kutladı.
Kasapoğlu’nun tebrik mesajında şu ifadeler yer aldı: Ukrayna’nın başkenti Kiev'de düzenlenen Ritmik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda 3 çember 2 labut aletinde bir ilki başararak Avrupa Şampiyonu olan ve tarihi başarılarıyla bizleri sevindiren Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımımızı kutluyorum. Bizler için gurur vesilesi olan Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina, Eda Asar’dan oluşan milli sporcularımıza başarılarının devamını diliyorum. Milli sporcularımızın elde ettiği madalyalarda emeği geçenleri tebrik ediyorum. Avrupa Şampiyonası’nda Ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşımızın dinletilmesinde emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum.

SUAT ÇELEN: DÜNYA TÜRK CİMNASTİĞİNİ KONUŞUYOR

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ise, ‘Çok mutluyuz, ritmik cimnastikçilerimiz bugün Ukrayna'da Avrupa şampiyonu oldu. Kızlarımıza inancımız tamdı. Emeği geçen antrenörlerimize, teknik kadromuza özellikle de sporcularımızın ailelerine çok teşekkür ediyorum.’ açıklamasında bulundu.

Öte yandan ifadelerine şu sözlerle devam etti: Burada olimpiyat kotasını Dünya Şampiyonası'nda almayı başaran ülkeleri geride bırakmak bizleri çok mutlu etti. İsrail, Azerbaycan, Ukrayna olimpiyatlara kota aldı ve biz bu ülkeleri geride bıraktık. Dünya ve Avrupa Türk cimnastiğini, Türk cimnastiğinin gelişimini konuşuyor. Federasyon çatımıza en son eklenmiş parkur branşı da dahil Türk cimnastiğinin hedefi bütün müsabık branşlarda, katıldığımız her şampiyonada madalyalar kazanmaktır.

Çelen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun kendisini arayarak tebrik ettiğini belirtti; ‘Kendilerine minnettarız. 'Bu çocuklar bugünlerimiz, yarınlarımız' dediler. Biz çok mutlu olduk, destek ve inançlarından dolayı bize güvenen herkese teşekkür ediyorum.’

Son olarak Çelen sözlerini ‘Son sekiz yılda 1000 lisanslı sporcudan, 100.000 lisanslı sporcuya ulaşmamızın ve tabana yayılmamızın gelecekte ne kadar büyük başarılar getireceğinin sinyallerini tüm dünyaya vermeye başladık. Bu başarı cimnastik ailesi olarak hepimizin. Yönetim kurulumuz, teknokratlarımız, hepimiz inanarak başardık. İnşallah Türk cimnastiği çok daha iyi yerlere gelecek.’ diyerek tamamladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal