İzzet Çapa Kimdir?

İzzet Çapa kimdir? İzzet Çapa nerede ve ne zaman doğdu? İşte İzzet Çapa ile ilgili tüm detayları...

03.07.2020-17:47 - (Son Güncelleme: 18.04.2021-12:53) İzzet Çapa Kimdir?

Gazeteci ve iş adamı olarak tanınan İzzet Çapa kimdir: 3 Ocak 1965 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. 55 yaşındadır.

Peki, İzzet Çapa biyografisi nasıldır? İzzet Çapa’nın hayatı nasıldır? İzzet Çapa kimdir?

İZZET ÇAPA KİMDİR?

Çapamag’in kurucusu İzzet Çapa kimdir: 3 Ocak 1965 tarihinde İstanbul’da doğdu. Babası Bedii Çapa, annesi Gürnar Çapa Uğurlu’dur. Annesi, İzzet Çapa’yı 16 yaşındayken dünyaya getirmiştir. Babası ise annesinden 30 yaş büyüktür.

Çapa, ilk ve ortaokulu Şair Nedim Ortaokulu’nda bitirdi. Annesinin Robert Kolej’i kazanmasını istemesine rağmen, Beşiktaş Atatürk Lisesini tutturdu. Lisedeyken devrimci derneklerle ilişkisi nedeniyle birkaç defa gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünü kazandı. Derslerden sürekli kaldığı için sekiz yıl geçirse de mezun olamaz.

Çapa, 23 yaşındayken ailesinin iş yerinde tanıştığı bir assolist ile evlenir. Eşi, kendisinden 7 yaş büyük olan Sema Heper’dir. Eşi ile bir moda evi kurarlar ancak bir süre sonra iflas ederler. Bu evlilik 3 yıl sürer.

Çapa, boşanmasının ardından annesinin gelinlik işlerinin başına geçti.

İZZET ÇAPA'NIN AÇTIĞI MEKANLAR

“Eğlence dünyasının dahi çocuğu” olarak bilinen İzzet Çapa kimdir: Abileri Ahmet Çapa ve Celal Çapa dönemin eğlence sektörüne yol veren iki isminden biridir ve İzzet Çapa da onlardan etkilenerek sektöre girmek ister.

Çapa, Ortaköy mevkiinde “Dedikodulu Meyhane” adlı bir mekan açtı. Bu mekanı 4 sene işlettikten sonra devretti. Ardından “Akademi 14” adıyla bir kulüp açtı. “Cahide” açtığı mekanlardan bir başkasıdır.

Babasına ait ÇapaMarka’nın Çapamarka Entertaintment Group isimli şirket bünyesinde 20 yıl kadar çalıştı. Bu süreçte sayısı 60’ı geçen mekan ve markanın kuruluşunda rol oynadı. Bu mekanlardan bazıları, “Joke Perestroyka”, “Al Jamal”, “Joke College”, “Joke Queen”, “Longtable”dır.

İZZET ÇAPA GAZETECİLİK KARİYERİ

Çapa, lise eğitimi sırasında “İmece Dergisi” için Çetin Altan Ve Ahmet İsvan ile röportaj yaptı. Daha sonra bu işten büyük bir zevk aldığının farkına vardı.

Bu nedenle, ilerleyen yaşlarında gazeteci olmaya karar verdi. Bu kapsamda Sabah, HaberTürk, Hürriyet gibi gazeteler bünyesinde röportajları ve köşe yazıları yayımlandı.

Aynı zamanda, ÇapaMag adının altında 19 alt kategorili bir haber platformunun kurucusu oldu. ÇapaMag, yeni nesil sosyal medya dergiciliği örneklerinden bir tanesidir. “ÇapaMag Magazine”, “ÇapaMag Oto”, “ÇapaMag Style”, “ÇapaMag Dizi”, “ÇapaMag Müzik”, “ÇapaMag Moments” “ÇapaMag Kitap”, “ÇapaMag Sinema”, “ÇapaMag Mazi” ve “ÇapaMag Ekonomi” adlarıyla varlık gösteren haber platformları, geniş bir ilgi alanına hitap etmektedir.

İZZET ÇAPA TALK SHOW KARİYERİ

İzzet Çapa, gazeteciliğinin yanında bir süre de televizyonculuk kariyerine adım atar. “İzzet Paşa” olarak bir dönem “Sky Türk 360” ve “Tv8” gibi televizyon kanallarında talk Show programları sundu. Ancak canlı yayında sorun yaşayan Çapa, televizyon kariyerini noktaladı.

Talk Show yayınlarına Youtube üzerinden ÇapaMag TV adlı kanalıyla devam etti. Bu kanalda “Beraber ve Solo Serzenişler” isimli programı yayınladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal