İran'daki Saldırıyı Kimin Yaptığı Ortaya Çıktı! Savaş Çanları Çalıyor!

İran'da askeri geçit töreni sırasında yapılan silahlı saldırıyı Al Ahvaziye örgütü üstlendi. İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif bu örgütün Suudi Arabistan tarafından desteklendiğini söyledi.

22.09.2018-12:20 - (Son Güncelleme: 22.09.2018-12:10) İran'daki Saldırıyı Kimin Yaptığı Ortaya Çıktı! Savaş Çanları Çalıyor!

İran'ın güneybatısında yer alan Ahvaz şehrinde askeri geçit töreni esnasında yapılan terör saldırısında ilk tespitlere göre en az 8'i asker 11 kişi yaşamını yitirdi, 30 kişi yaralandı. Silahlı saldırıyı İran'ın terör örgütü olarak kabul ettiği ve ülkede yaşayan Arap asıllılardan meydana gelen Al Ahvaziye örgütü üstlendi. İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif bu örgütün Suudi Arabistan'dan nemalandığını söyledi.

ASKERLERİN KAÇIŞTIĞI ANLAR KAMERALARA YANSIDI

İran'da canlı yayınlanan olayda geçiş töreni esnasında silah seslerinin duyulmasıyla askerlerin kaçıştığı anlar görüntülere yansıdı. İran, 1980-88 seneleri arasında Irak'la yapılan savaşın başlangıç haftasını Kutsal Savunma Haftası olarak kutluyor ve bu etkinlikler çerçevesinde birçok kentte askeri törenler yapılıyor.

PARKTAN UZUN NAMLULU SİLAHLARLA GEÇİT TÖRENİ TARANDI

İran devlet televizyonu muhabiri, saldırının geçit törenin başında olduğunu olay ardından törenin dağıldığını ifade etti. Haberde, saldırganların geçit töreninin arka kısmında yer alan bir parktan uzun namlulu silahlarla geçit törenini taradığı bildirildi.

AL AHVAZİYE ÖRGÜTÜ ÜSTLENDİ

Ahvaz'daki terör saldırısının sorumluluğunu İran'ın terör örgütü olarak kabul ettiği ve ülkede ikamet eden Arap asıllılardan meydana gelen Al Ahvaziye örgütü üstlendi.

"GEÇİT TÖRENİNİ ETKİLEMEK AMACIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif olay ardıdnan yaptığı açıklamada, söz hususu örgütün Suudi Arabistan idaresi tarafından beslendiğini ifade ederek, saldırı olayının ülke çapında yapılan geçit törenlerini etkilemek için yapıldığını söyledi.

"SALDIRGANLAR ASKERİ ÜNİFORMA GİYDİ"

Olayın meydana geldiği Huzistan eyaleti Valisi Gulamrıza Şariati, dört kişi olan saldırganlardan ikisin hayatını kaybettiğini, biri yaralı olmak üzere iki teröristin sağ olarak ele geçirildiği bilgisini verdi. Vali Şariati, saldırganların askeri kamuflaj giyerek görevlilerin olduğu alanının arka tarafından ateş açtığını, olayda sivil halktan da yaralı olanların olduğunu bildirdi.

"SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLER SUUDİ ARABİSTAN'DAN BESLENİYOR"

İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif bugün İran'ın Ahvaz şehrinde yapılan terör saldırısının el-Ahvaziye isimli terör örgütüne bağlı kişiler tarafından yapıldığını bildirdi. Ramazan Şerif bu örgütün Suudi Arabistan'dan destek aldığını söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal