İkbal Gürpınar Kimdir?

İkbal Gürpınar kimdir? İkbal Gürpınar nerede ve ne zaman doğdu? İşte İkbal Gürpınar ile ilgili tüm detaylar...

04.07.2020-16:22 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-16:21) İkbal Gürpınar Kimdir?

İkbal Gürpınar, 1994 yılında sunuculuk kariyerine başlamıştır. Uzun yıllar ekranlarda gördüğümüz Gürpınar, sunuculuğu bırakmıştır. 

İKBAL GÜRPINAR KİMDİR? 

İkbal Gürpınar, 1969 yılında Kırıkkale’de dünyaya gelmiştir. Lise hayatı sırasında okula bağlı olan spikerlik sınavlarını başarıyla kazanarak spikerlik hayatına ilk adımı atmıştır. Makrome gibi çeşitli kurslara katılarak bu dalda da eğitimler almıştır. TRT kanalında yayınlanan 25.Saat adlı programa başlayarak 1994-1995 yılları arasındaki televizyon kariyerine başlamıştır. Spikerliğin yanı sıra çeşitli hobileri ve meslek dallarına olan merakı yüzünden Ortadoğu Amme İdaresi’ne bağlı olan İthalat ve İhracat elemanlığı kursuna gidip sertifikasını almaya hak kazanmıştır. 

İkbal Gürpınar aldığı eğitimin ardından bu meslek dalına yönelmek isteyip kısa bir süre için restoran zincirlerinin kurulmasına bağlı olan büyük bir firmada Halkla İlişkiler Müdüreliği de yapmıştır. Fakat tekrar spikerlik yapmak istediğini fark eden İkbal Gürpınar, TRT’ye dönerek farklı programlar sunmuştur. Aynı zaman dilimi içerisinde hem TRT’de çalışmış bir yandan da Özel bir hastanede Halkla İlişkiler Müdüreliği yapmaya devam etmiştir. 2006 yılında Kanal D’nin kendisine yaptığı bir teklif üzerine İkbal Gürpınar, ‘İkbal’le Yaşama Dair’ adlı gündüz kuşağı programında yer almıştır. Gürpınar, daha sonra Yüzük Taşı, Mutluluk Oyunu, Kimse Yok mu? Gibi programların sunuculuğunu üstlenmiştir. Daha sonra kendisine Kanal 7 tarafından gelen bir teklif ile Kanal 7 TV ye geçmiş ve burada ‘Hayatın İçinden’, ‘Kimse Yok mu?’ gibi programları sunarken aynı zamanda da TRT’de yayınlanan ‘Gün Başlıyor’ adlı programı sunmuştur. Hayatını 3 kitap yazarak anlatmayı tercih eden İkbal Gürpınar, buna ek olarak çocuklar için de masallar içeren kitaplar yazmıştır. Kitabında Filiz Sabuncu’dan da eserlere yer verdiği kitabına ‘İkbal’den Masallar’ adını vermiştir. Kitaplar çok sevildiği için buna benzer birçok kitap yazdığı ve onlarında çocuklar tarafından oldukça beğenildiği bilinmektedir.

İKBAL GÜRPINAR EVLİ Mİ?

İkbal Gürpınar, 3 kez evlenmiş ve ayrılmıştır. Evliliklerinden iki çocuğu bulunan İkbal Gürpınar şu an 50 yaşındadır.

İKBAL GÜRPINAR'IN ŞARKILARI VE PROGRAMLARI

İkbal Gürpınar’ın yazdığı şarkılar şunlardır; Efendim, Babacığım, Sevgili Peygamberim, Gittin Gideli, Hasan ile Hüseyin, Minik Yüreğim, Özlediğim ve Savaş Çocuğudur. İkbal Gürpınar’ın sunduğu programlar; TRT 25.Saat, Samanyolu TV Yüzük Taşı, Kimse Yok mu? , Hayatın İçinden Kanal 7, İkbal’le Diyar Diyar, İkbal’le Yaşama Dair Kanal D, Kabe Yollarında Kanal 7- Kanal 7 Avrupa.

İkbal Gürpınar’ın yazdığı kitaplar şunlardır; Yemek tarifleri- Türk ve Dünya Mutfağı, Aşkın Bir Yüzü, Erkek ve Kadın Gözüyle, Benim Hala Umudum Var, İkbal’le Küçük Mutluluklar, İkbal Gürpınar’la Yemek Tarifleri, İkbal Gürpınar’la Ramazan sofrası, İçimden Geldiği Gibi ve Günaydın Gece’dir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal