İftarlık Gazoz Filmi Nerede Çekildi ?

2016 yılının ocak ayında vizyona çıkan iftarlık gazoz filmi, senaristliğini Yüksel Aksu, yönetmen koltuğunda ise yine Yüksel Aksu yer almıştır. Yapımcılığını Elif Dağdeviren ve Muzaffer Yıldırım üstlenmiştir.

03.07.2020-13:13 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-13:10) İftarlık Gazoz Filmi Nerede Çekildi ?

Filmin oyuncu kadrosunda Cem Yılmaz Cibar Kemal karakteri ile Berat Efe Parlar ise Adem karakteri ile başrolde yer almaktadır. Okan Avcı Yörük Osman rolü ile Yılmaz Bayraktar Hasan rolü ile filmde bulunmaktadır.

Komedi ve dram içeren filmin süresi 115 dakikadır. Film 307 farklı sinema salonunda, 5 hafta süresince gösterimde kalmıştır ve burada toplam 900 bin küsur izleyiciye ulaşmıştır. Film yapımı gerçekleştirilen yıl içerisinde fazlasıyla hasılat yapmıştır.

İftarlık gazoz filmi oyuncu kadrosunda yer alan komedyen Cem Yılmaz, bu film ile Sadri Alışık tiyatro ve sinema oyuncu ödülleri içerisinde, yılın en başarılı erkek oyuncusu dalında ödül almıştır ve yine film içerisinde çocuk oyuncu olarak yer alan ve başrolde adını yazdıran Berat Efe Parlar ise Ekrem Bora umut veren oyuncu ödülüne layık görülmüştür. İftarlık gazoz filmi yayınlandığı yıl içerisinde, Yusuf kanat adlı bir vatandaş tarafından dava edilmiştir.

Şansın filmdeki Cibar Kemal karakterinin kötü ve hoş olmayacak şekilde canlandırıldığını belirterek, filmin gösterimlerinin İptal edilmesini ve 150 bin lira tutarında bir manevi tazminat ödenmesi şeklinde açıklama belirterek, filmin senaryo yazarı ve aynı zamanda yönetmenliğini yapan Yüksel Aksu’ya davacı olmuştur. Ancak mahkemenin sonucu, davacının ortaya attığı sebeplerin yetersiz olması nedeniyle kapatılmıştır.

İftarlık Gazoz Filmi Konusu

İftarlık Gazoz Filmi Konusu, 5. sınıfı bitiren zeki ve başarılı öğrenci Adem, ailesi ile birlikte 70'li yıllarda bir kasabada yaşamaktadır. Adem yaz tatilinin boş geçirmemek için çalışmak istemektedir. Ve mahallede bulunan, ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın hayat verdiği gazozcu cibar Kemal Usta ile çalışmak için ailesine danışır. Ailesinden çok kolay olmayacak bir şekilde izin alarak, gazozcu yanında çırak olarak çalışmaya başlar.

Ramazan ayının henüz yani girdiği günlerde, Berat Efe Parlar’ın hayat verdiği Adem karakteri, cami yanından geçerken cami hocasının ramazan ayı hakkında oruç tutmanın faydalı olabileceğine dair dediklerini duyar ve bu konu üzerine kenidi sorumlu hissederek, oruç tutmaya karar verir. Ailesinin bu duruma yaşı küçük olduğu için ve halsiz düşebileceği sebebiyle karşı çıkmasından dolayı ailesinden gizli tutmaya başlar.

Yazın sıcağında buz gibi gazozları satarken aynı zamanda oruç tutmak, Adem için fazlasıyla zor olacaktır. Adem ve gazozcu cibar Kemal ustanın macera dolu komedi ve dram filmi bir yandan güldürürken bir yandan da tebessüm ettirecektir.

İftarlık Gazoz Filmi Nerede Çekildi

Yönetmen ve senarist koltuğunda oturan Yüksel Aksu, kendi çocukluğunun geçtiği Ege Bölgesi’nin 1970’li yıllarını Muğla'nın Ula ve Menteşe ilçelerinde, film çekimlerini gerçekleştirerek anlatmaktadır.

Filmin plaj sahnelerinin gerçekleştirdiği yer ise İztuzu Plajı olarak belirlenerek, İftarlık gazoz filmi nerede çekildi sorusuna, cevap olmuştur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal