Hababam Sınıfının Kıvırcık Ömer'i Bakın Ne Halde Bulunmuş!

Yeşilçamın unutulmaz oyuncusunun şimdiki hali görenleri hayrete düşürdü.

14.08.2017-08:59 - (Son Güncelleme: 03.01.2022-10:53)

Yeşilçam'ın unutulmaz klasikleri arasında yer alan "Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor" filminde "Kıvırcık Ömer"i canlandıran Talip Güran, Bodrum'da ticarete atıldı. İlçede tahta sandalye imalatı yapan Güran, atölyesinde tahtaları çeşitli işlemlerden geçirdikten sonra sandalye haline getiriyor. Plastik sandalyelerin yaygınlaşmasıyla birlikte neredeyse yok olan tahta sandalyeleri eski popülerliğine kavuşturmak isteyen Güran, yaptığı sandalyeleri turuncu, yeşil, mavi ve beyaza boyayarak 60 ila 80 liradan satışa sunuyor.

TALİP GÜRAN BODRUM'DA YAŞIYOR!

Güran'ın yardımcısı Alev Buharalı ile yaptığı sandalyeler, Bodrum'da restoran ve kafelerde kullanılıyor. Kıvırcık saçları nedeniyle insanların zihninden silinmediğini ifade eden Güran, şöyle konuştu: "Eskiden 'bonus kafalı' insanlar yoktu. Şimdilerde oldukça çok. Onun için özellikle reklam filmlerinde sıkça tercih edilen oyuncular arasında yer aldım. Siyah-beyaz yayıncılık döneminde neredeyse her reklamda boy gösteriyordum. Sonrasında 1978 yılında yapılan İnek Şaban, Güdük Necmi, Damat Ferit karakterlerini canlandıran Kemal Sunal, Halit Akçatepe ve Tarık Akan üçlüsünün olmadığı ilk film olan Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor filminde rol aldım." Sinemaların tahta sandalyeleri ilham kaynağı oldu.

BABASINDAN İLHAM ALMIŞ!

Babasının sinemacı olduğunu belirten Güran, "Babam zaten sinemacıydı. Sinemalarda bizim oturduğumuz sandalyeler hep tahtaydı. Bende bundan yola çıkarak sandalye üretimine başladım.Bu sandalyenin bir ruhu var. Bu sandalyeler kırılmaz. İki tane teli var altında. Sinemanın içerisine binlerce insan girer çıkar. Ama ona rağmen bana mısın demez ve senelerce kullanılırlar. Yağmurun, çamurun altında kalıyor. Ne yaparsanız yapın bir şey olmuyor" diye konuştu.Amacının tahta sandalyeleri eski ihtişamına kavuşturmak olduğunu dile getiren Güran, "Benim amacım buradaki plastiği yok etmek. Tahta sandalyelere oturalım, nostaljiyi yaşayalım istiyorum. Tahta sandalyeler eskimiyor hatta 5 sene 10 sene geçtiği zaman daha da güzel bir görünüm kazanıyor" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal