Gurbetçi Şaban Nerede Çekildi?

Yeşilçamın sevilen sinema filmlerinden biri olan Gurbetçi Şaban filmi, günümüzde hala televizyon ekranlarında yayınlanmaya devam etmektedir. İlk yayın tarihi 1985 olan bu filmin başrolünü usta oyuncu Kemal Sunal üstlenmiştir.

03.07.2020-15:51 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:49) Gurbetçi Şaban Nerede Çekildi?

Yönetmenliğini Kartal Tibet, görüntü yönetmenliğini ise Orhan Oğuz yapmıştır. Filmde, Almanya’ya iş bulmak ve cazip yaşam koşulları için giden Türklerin hayatları anlatılmaktadır.

Peki Gurbetçi Şaban nerede çekildi? Gurbetçi Şaban filmi konusu ne? Oyuncuları kimler?

Gurbetçi Şaban Konusu

Filmin başrolündeki gurbetçi Şaban Yıldız, köy yerinde yaşayan saf görünümlü bir delikanlıdır. Bununla beraber cin fikirli ve muzip bir yapısı da vardır. Şaban, çalışmak ve para kazanmak için Almanya'ya gider. Gidiş yolunda otobüste tanıştığı Bahar isimli genç kıza aşık olur. Şaban Almanya'da, çalışma izni alamayan Türk işçileri kötü şartlarda çalıştırmakta olan acımasız bir Alman patronun fabrikasında işe girer. Bahar da bu fabrikada çalışmaktadır. Patronun türlü adaletsizlikleri ve zorbalıkları karşısında tepkisiz kalmak istemeyen Şaban, harekete geçmeye karar verir ve tüm o saf görünümüne rağmen yaptığı akıllıca planlarla devletten çocuk nafakası ödeneği alır. Bu ödenekle kendisine yeni bir iş kurar ve bir zaman sonra işçi olarak geldiği Almanya'da zengin ve lüks bir hayata kavuşmaya başlar. Gurbetçi Şaban'ın bu süreç içinde başına gelenler, hem mizahi hem de dramatik bir yapıyla ele alınmıştır. Şaban tüm bu süreçte bir yandan zor bir yandan komik durumlara düşmekte, zekası ve temiz kalpliliği sayesinde tüm sorunların üstesinden gelmektedir. Kemal Sunal'ın başarılı oyunculuğu ile taçlanmış önemli yeşilçam filmlerimizdendir.

Peki Gurbetçi Şaban nerede çekildi? Gurbetçi Şaban filminin büyük bir bölümü Almanya'nın Köln kentinde, geri kalanı ise Türkiye'de çekilmiştir.

Gurbetçi Şaban Oyuncuları

- Kemal Sunal: Şaban Yıldız

- Müge Akyamaç: Bahar

- Reha Yurdakul: Hüseyin (Fabrika işçisi)

- Yavuzer Çetinkaya: Fritz

- Baykal Kent: Fabrika amiri

- Ayten Erman: Frau von Hans (Alman patronun eşi)

- Akın Tunç: Sohn von Hans (Alman patronun oğlu)

- Ferhan Tanseli: Fabrikatör Hans (Alman patron)

- Ertem Göreç: Reisender

- Filmin diğer oyuncuları arasında Ferdi Akarnur, Özdemir Akın, Yılmaz Vural, Hüseyin Akıntunç, Gaye Süzer, Hayri Ramazanoğlu, Bayram İlvur, Timuçin Caymaz, Cezmi Sezer, Nejat Birecik, Göksel Kortay, Güner Ümit, Kartal Tibet, Ayton Sert, Mehmet Akdil, Necdet Yakın, Toron Karacaoğlu, Tijen Par, Sadettin Erbil, Levent Dönmez gibi isimler yer almaktadır.

Gurbetçi Şaban Yapım Ekibi

- Yönetmen: Kartal Tibet

- Yapımcı: Memduh Ün

- Senarist: Osman Seden, Halit Akçatepe

- Müzik: Oğuz Abadan

- Görüntü yönetmeni: Orhan Oğuz

- Kurgu: İsmail Kalkan

- Stüdyo: Uğur Film

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal