Gora Nerede Çekildi?

Türk sinemasının komedi, bilimkurgu ve fantastik dallarda çok beğeni alan filmlerinden GORA, sinemalarda 2004 senesinde gösterime girdi. İzleyecinin bol kahkahalar eşliğinde seyrettiği film, ünlü komedyen ve stand-up sanatçısı Cem Yılmaz’ın yarattığı Arif Işık karakterinin ilk maceralarını konu alıyor.

03.07.2020-15:38 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:37) Gora Nerede Çekildi?

GORA’da tanınmış pek çok usta oyuncu da yer alıyor. Çıktığı sene Türkiye’de büyük yankı uyandıran film, dillere dolanan espirili replikleri ile halk arasında uzun zaman etkisini sürdürdü. Senaristliğini ve başrolünü Cem Yılmaz’ın üstlendiği GORA, filmde kullanılan efektler ve genel ambiyansı ile de oldukça dikkat çekti. Peki GORA nerede çekildi? GORA konusu ne? GORA oyuncuları kimler?

GORA Konusu

Başrol karakteri Arif Işık, Antalya’da ticaretle uğraşmaktadır. Halı satarak ve turist rehberliği yaparak hayatını geçindiren Arif bu filmde iyi niyetli, temiz kalpli fakat kurnazlığı ile bilinen bir karakter profili çiziyor. Yine çalışmakta olduğu bir gün, dükkanına gelen yabancı müşteriler tarafından satış yapmaya çalıştığı esnada GORA isimli bir gezegene kaçırılıyor. Arif’in tüm macerası bundan sonra başlıyor. GORA’dan kaçıp kurtulmayı kafasına koyan Arif, kurnaz zekası ile türlü yollar denerken, Komutan Logar ile de sürekli mücadele etmek zorunda kalıyor. Filmde hem Arif Işık karakterini hem de Komutan Logar karakterini Cem Yılmaz canladırıyor.

GORA’ya çarpmak üzere olan bir alev topundan kurtarması ile gezegende iyice tanınan Arif, bu esnada uzaylı prenses Ceku ile tanışıp ona aşık oluyor ve dünyaya dönme planlarını birlikte gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Bu macerada, uzayda başlarından geçen hayli komik olaylarla karakterlerimiz, izleyicilere kahkaha dolu dakikalar yaşatıyorlar. bir yandan da görsel olarak etkileyen GORA filmindeki uzay ortamı nasıl yaratıldı? GORA nerede çekildi?

GORA Filmi Nerede Çekildi?

GORA’nın büyük bir kısmı uzayda geçmektedir. Kurgusu ve konsepti ile Türk sinemasında özel bir yer edinen GORA filminde, Arif Işık’ın çalıştığı ve yaşadığı mekanlardaki sahneler Antalya sokaklarında çekilmiştir. Uzayda geçen sahneler için ise yine Antalya’nın farklı yerlerindeki setler kullanılmıştır. Tüm stüdyolar, Antalya Film Platoları’nda oluşturulmuştur. Film Türkiye’de önemli bir gişe hasılatı yapmıştır.

GORA filminin devamı niteliğinde daha sonra 2008’de AROG ve 2018’de Arif V 216 filmleri çekilmiştir.

GORA Oyuncuları

Cem Yılmaz: Arif Işık, Komutan Logar ve Erşan Kuneri

Özge Özberk: Ceku

Rasim Öztekin: Bob Marley Faruk

Özkan Uğur: Garavel

Şafak Sezer: Kuna

Özge Özberk: Ceku

Ozan Güven: Robot 216

Engin Günaydın: Editör

İdil Fırat: Mulu

Erdal Tosun: Rendroy

Cezmi Baskın: Amir Tocha

Muhittin Korkmaz: Tihulu

Ayumi Takano: Rehber

Gora Yapım Ekibi

Yönetmen: Ömer Faruk Sorak

Yapımcı: Necati Akpınar

Senarist : Cem Yılmaz

Müzik: Ozan Çolakoğlu, Sagopa Kajmer, Özkan Uğur

Görüntü yönetmeni: Veli Kuzlu

Kurgu: Mustafa Preseva

Stüdyo: Böcek Yapım, BKM Film

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal