Ezel Nerede Çekildi?

Ezel dizisi, Türk televizyon ve dizi tarihinde en çok beğenilen ve takip edilen dizilerden bir tanesidir. Ezel, öyle bir dönüm noktası olarak kabul edildi ki, bazıları, yeni çıkan diziler için “Ezel’den beri yapılmış en iyi dizi” gibi tanımlamalar yaptılar.

03.07.2020-15:09 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:07) Ezel Nerede Çekildi?

Ezel dizisi, Kerem Çatay’ın yapımcılığını üstlendiği, 2009 ve 2011 yılları arasında yayın hayatına devam eden aksiyon ve dram türünde bir televizyon dizisidir.

Yönetmenliğini Uluç Bayraktar’ın üstlendiği Ezel, Ramiz Dayı, Kerpeten Ali ve Eyşan gibi karakterleriyle dikkat çekmiş ve insanlar tarafından benimsenmiştir.

Dizinin başrolünü birçok ünlü oyuncu paylaştı. Kenan İmirzalıoğlu, diziye ismini veren Ezel Bayraktar karakterini canlandırdı. Ezel Bayraktar’dan önceki kimliği olan Ömer Uçar karakterine İsmail Filiz hayat verdi. Okuduğu şiirlerle, anlattığı öykülerle ve karizmatik ses tonu ile dikkat çekerek geniş kitleleri etkileyen, dizinin çoğu zaman seslendirmesini de üstlenen Tuncel Kurtiz Ramiz Dayı olarak bilinen Ramiz Karaeski karakterini canlandırdı. Ramiz Dayı, İstanbul mafyasının ileri gelenlerinden bir tanesi ve önce Ömer’in sonda da Ezel’in mentorudur. Aynı zamanda Ömer’in çeşitli ameliyatlar geçirerek Ezel’e dönüşmesi sürecinin de mimarıdır.

Tuncel Kurtiz’in 2013 yılında vefat etmesi, sevenlerini ve hayranlarını yasa boğdu.

Ömer’in nişanlısı olan Eyşan karakterine Cansu Dere hayat verdi. Güzel oyuncu, bir süre sonra canlandırdığı Eyşan karakteri ile anılmaya başladı.

Ömer’in en yakın iki arkadaşı olan Cengiz Atay’ı Yiğit Özşener, Kerpeten Ali olarak tanınan Ali Kırgız’ı ise Barış Falay oynadı.

Bunun yanında dizinin kadrosunda, Bade İşçil Şebnem Sertuna, Sarp Akkaya Tevfik, Burçin Terzioğlu Azad Karaeski, Nurhan Özenen Selma Hüner ve Haluk Bilginer Kenan Birkan rolüyle yer aldı.

Dizi, 2009 yılında Show TV kanalında yayınlanmaya başladı. 2010 yılında ise atv ekranlarındaki yerini aldı.

Ezel Dizisinin Konusu

Ezel, ihanete uğramış bir adamın intikam öyküsüdür. İyi bir adam olarak arkadaşlarına değer veren ve nişanlısı Eyşan’a oldukça aşık olan Ömer, arkadaşlarının farklı çıkarlar için gerçekleştirdikleri bir soygun planında suçun üstüne yıkıldığı kişidir.

Eyşan kız kardeşini kurtarmak için, Cengiz aşık olduğu Eyşan’a sahip olmak ve zengin yaşamak istediği için Ömer’e ihanet eder. Hapis cezasına mahkum edilen Ömer, içeride zor günler geçirir. Ramiz Dayı kendisine yardım etmeye başlar ve intikam planı hazırlarlar. Bir gün hapishanede çıkan bir isyanda Ömer’in yüzü yaralanır. Ardından hapisten çıkarılarak, bir dizi estetik operasyonla Ezel Bayraktar ortaya çıkar.

Ezel Dizisi Nerede Çekildi?

Hayranlarının en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi “Ezel nerede çekildi?” dir.

Ezel’in ilk bölümdeki Kıbrıs sahneleri, Kaya Artemis Oteli’nde çekildi. Ardından dizinin genel mekânı olan İstanbul’da çekimler devam etti.

İstanbul’da İstiklal Caddesinde kalabalığı içerisindeki yürüyüş sahneleriyle ünlü olan Ezel dizisinde Ezel’in evindeki sahneler Tarlabaşı’ndaki İstanbul Sanat Merkezi’nde çekildi.

Ezel ve Ömer’in sürekli buluştuğu manzaralı kafe ise, Fatih’teki Molla Aşk Terası’nda çekildi. Ezel ve Ramiz dayının bazı sahneleri Pierre Loti tepesinde çekildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal