Eyyvah Eyvah Nerede Çekildi?

Eyyvah Eyvah filmi 2009 yılı yapımı bir Türk sinema filmidir. Film komedi ve aksiyon türünde örnek, oldukça başarılı bir filmdir. 26 Şubat 2010 tarihinde ilk kez beyazperdede izleyici karşısına çıkmıştır. Filmin yönetmeni Hakan Algül’dür. Senaryo ise Ata Demirer tarafından yazılmıştır.

03.07.2020-15:06 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:04) Eyyvah Eyvah Nerede Çekildi?

Filmin yapımcısı ise BKM Film ve Necati Akpınar’dır. Filmin güçlü bir oyuncu kadrosu bulunmaktadır. Başrollerde Hüseyin Badem rolünde Ata Demirer ve Firuzan rolünde Demet Akbağ olup onlara Özge Borak, Tevfik Yapıcı, Salih Kalyon, Meray Ülgen, Bülent Şakrak, Tanju Tuncel, Hande Dane, Şehsuvar Aktaş, Bican Günalan gibi isimler eşlik etmektedir. Filmin müzikleri Fahir Atakoğlu tarafından yapılmış ve görüntü yönetmeni ise Gökhan Atılmış tarafından gerçekleştirilmiştir. Filmin toplam hasılatı 16.401.863$ olarak kaydedilmiştir. Eyyvah Eyvah filmini izleyen izleyicilerin %86sı filmi oldukça başarılı bularak tam puan vermişlerdir. Filmde Çanakkale’de yaşayıp hayatını Klarnet çalarak geçindirmeye çalışan Hüseyin’in ve ona yardımcı olmaya çalışan Firuzan’ın hayatı anlatılmıştır. Filme kullanılan esprili dil herkes tarafından çok beğenilmiştir. Film çok beğenilip yüksek miktarlı hasılat yapması ile birlikte seri üçlemesi olarak Eyyvah Eyvah 2 ve Eyyvah Eyvah 3 filmleri de çekilerek 3’lü bir seri yapılmıştır.

Eyvah Eyvah Filminin Konusu

Eyyvah Eyvah filminin konusu, Çanakkale’de yaşayan Hüseyin hayatını çok sevdiği klarnetini çalarak idame ettirmektedir. Hüseyin Çanakkale’nin Geyikli Beldesinde dedesi ve ninesi ile beraber yaşamaktadır. Bir gün Müjgan adlı hemşire köylerine atanınca birden Müjgan’a aşık olur. Müjgan’ın sevgisini kazanmaya çalışırken hiç görmediği, öldü sandığı babasının İstanbul’da hayatta olduğunu öğrenir. Bunun üzerine Hüseyin İstanbul’a gitmeye karar verir. Bir şekilde İstanbul’a gelir, fakat alışık olduğu kasabanın sakinliği ve rahatlığın yanında İstanbul’un keşmekeşine alışmakta zorluk çeker fakat yine de dürüstlüğünü ve inancını kaybetmeden babasını aramaya başlar. O sırada bir gece kulübünde assolistlik yapan Firuzan ile yolları kesişir. Firuzan Hüseyin’e yardımcı olmak ister fakat zaten Firuzan’ın hayatı da tam bir karmaşa içerisindedir. Tüm bu karmaşanın içerisinde bir de Hüseyin ile uğraşınca işler iyice içinden çıkılmaz hale gelmiştir. Hem Hüseyin’in hem Firuzan’ın hayatı artık iyice karmaşık ve komik bir hal almıştır. Fakat tüm bu olaylar onları bir kardeş gibi birbirlerine daha da çok bağlamıştır. Olaylar ardı ardına gelmektedir ve birçok komik olaylar yaşamaktadırlar. İkisinin hayatından da hem kahkaha hem macera eksik olmayacaktır.

Eyvah Eyvah Filmi Nerede Çekildi

Eyyvah eyvah filmi izleyicilerden tam not alan başarılı bir filmdir. Filmde kullanılan sahneler, bulunulan mekanlar sebebiyle Eyyvah Eyvah filmi nerede çekildi sorusu izleyiciler tarafından merak edilmektedir. Denizin güzel olması ve kasabanın sakin, temiz ve duru olması sebebiyle dikkat çekmektedir. Film Çanakkale’nin Ezine ilçesinin Geyikli kasabasında çekilmiştir. Aynı zamanda filmin galası da Geyikli’de yapılmıştır. Hüseyin’in babasını aradığı İstanbul çekimleri ise daha çok Taksim ve Cihangir’de çekilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal