Eski Köye Yeni Adet Filmi Nerede Çekildi?

Eski Köye Yeni Adet filmi 2018 yılında çekilmiş bir Türk sinema filmidir. Komedi türünün bir örneği olan bu film ilk olarak 20 Temmuz 2018 yılında gösterime girmiştir. Eski Köye Yeni Adet filminin yönetmenliğini Gülistan Acer ve Ferit Karahan paylaşmışlardır.

03.07.2020-14:28 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:26) Eski Köye Yeni Adet Filmi Nerede Çekildi?

Filmin yapımcısı ise Hasan Doğan olup senaryo yazarlığını ise aynı zamanda filmin yönetmenleri olan Gülistan Acer ve Ferit Karahan tarafından yazılmıştır. Filmin müzikleri Tuna Hizmetli tarafından yapılmış, sanat yönetmenliği ise Gamze Yılmaz tarafından yapılmıştır. Kurgu ise Hakan Akol’a aittir. Eski Köye Yeni Adet filminde başrollerde Bülent Emrah Parlak, Burcu Gönder Parlak yer almaktadır. Ayrıca filmin diğer oyuncuları olarak, Füsun Demirel, Nail Kırmızıgül, Haki Biçici, Gülhan Tekin, Meltem Yılmazkaya, Osman Akça, Ali Rıza Tanyeli, Muhammed Cangören, Asiye Dinçsoy, Gürsu Gür gibi isimler yer almışlardır. Filmi izleyen izleyicilerin %72 si filmi beğenmişlerdir. Eski Köye Yeni Adet filminde yöresel unsurlar bolca kullanılarak izleyicilere bol kahkahalı eğlenceli dakikalar yaşatılmıştır. Film bir sinema filmi olmasına karşın sinemada gösterime girmesinden sonra ilk olarak 5 Ocak 2020 yılında Fox TV ekranında da yayınlanmıştır.

Eski Köye Yeni Adet Filminin Konusu

İlk olarak 2018 yılında beyazperdede izleyici ile buluşan Eski Köye Yeni Adet filmi izleyiciler tarafından oldukça başarılı bulunmuştu. Yöresel bir komedi türünde adlandırılabilecek olan Eski Köye Yeni Adet Filminin konusu da ilgi çekicidir. 1990 lı yılların bitimine doğru Anadolu’da bir köye sağlık ekipleri gelerek köydeki tüm kadınlara doğum kontrolü olması amacıyla spiral takar. Köydeki erkekler ise bunun ne olduğunu bir türlü anlayamaz ve birbirleri arasında tuhaf ve komik yorumlarda bulunmaya, aralarında fikir üretmeye başlarlar. Olanları tamamen yanlış anlayan erkekler sebebiyle oldukça komik olaylar yaşanmaktadır. Takılan şeyin ne olduğunu düşünürlerken bir mikrofon olduğunu zannederler. Zannettikleri mikrofon ile Ankara’dan kendilerini gizlice dinlemek için bu aletleri taktıklarını düşünürler. Bazıları ise devletten takdir görmek için çeşitli hallere bürünür. Erkekler, kadınların yanında siyasi hiçbir şeyden bahsetmez. Devletin onları dinlemek için böyle bir yola başvurduğunu düşünen yurdum insanının trajikomik halleri konu alınmıştır. Bu yanlış anlama sebebiyle köy içerisinde oldukça komik bir şekilde her şey farklı bir hale girecek ve olaylar tamamen komediye dönüşecektir. Olayların yöresel bir dille anlatılması sebebiyle daha da yalın bir özellik kazanan filmde bol renkli sahneler bulunmaktadır.

Eski Köye Yeni Adet Filmi Nerede Çekildi

Küçük bir yanlış anlama ile her şeyin bir anda değiştiği ve olayların umulmadık derece komik bir şekilde sarpa sardığı Eski Köye Yeni Adet filminin nerede çekildiği de izleyici kitlesi tarafından merak konusu oldu. Çekimlerin tamamı İstanbul’da tamamlanmış olan Eski köye Yeni Adet filminin çekimlerinin büyük bir bölümü Assos ta çekilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal